- Konu Yazar
Belki hatırlarsın. Ben sana alacağın yada aldığın zaman pek hatırlamıyorum, alma bunu sıkıntı çekersin, o parayla MT-07 alır ve istediğin zaman satabilirsin demiştim ve sen bana çok şiddetli şekilde karşı çıkmıştın. Benelli, Türkiye'de kendi ayağına sıkarak piyasaya girdi. Dominar'ı domine edecek bir makineyi çok fazla bir fiyatla satışa çıkarmıştı.
Sonuç olarak ölü doğdu bu model. Şimdi ne yaparlarsa yapsınlar, benim görüşüm piyasada bu model ile güzel bir pazar payı elde edemeyecek. Satıp istediğin, zevk alabileceğin bir motora binmeni isterim ama şuanki şartlarda kendinden biraz ödün vermek zorunda kalacaksın gibi hissediyorum.
Cb500f'e gelecek olursak, Honda'da kendi bacağına sıktı. NC'lerden elde ettiği gelir ile birde CBF150 ve cb125f'lerle pazar payını yüksek tutuyor. Bu benim kendi düşüncem.
Bana göre Yamaha'nın MT-07'den düşük olan tüm modelleri de satılmaz kanımca. MT-10'da öyle aman aman bir kitleye sahip değil.
MT-07,09 ile R25 ve Xmax250 ile sayesinde Türkiye pazarında yürüyor.
MT07 dünyanın en iyi F/P performans makinesidir. Aksini söyleyen gerçekten motosiklet kültürüne çok uzaktır. Ama çok çirkin bana göre inanılmaz çirkin bir motor. O kadar güzel giden bir motosiklet nasıl o kadar çirkin yapılmış bilmiyorum. Ama bu benim için böyle. Seveni çoktur. Hastası doludur. Ama bana ömrü hayatım boyunca hitap etmeyecek. Sıfırını alırdım kalan para ile piste giderdim o derece
Zaten bence yakında benelli de kendisi gelecek buraya Fabrika bu adamların eline kalmaz herkes şikayet ediyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:52 ----------
Benellinin servis soru işareti düzelmedikçe belki 30 deseniz de satamayacaksınız. Misal ben trk502 düşünüyorum ama bir dünya soru işaretine sahip olduğum için güvenemiyorum. İnsanlar o yüzden bilindik en azından Tr pazarında yer etmiş markaları tercih ediyor.
Misal 500kmlik tura çıkacaksın. 500km çevresinde kaç tane bahsedilen motordan anlayacak yetkili servis ya da tecrübeli usta mevcut gibi kriterler belirleyici.
Yerinizde olsam TRK502 yi sadece uzun yol için düşünürüm. Haddinden fazla ağır bir makine. Biraz aceleye geldi. Leoncino' ya daha çok çalışıldı. O yüzden CB500F ye denk güçte ve ağırlıkta bir makine yaptılar.