zincir sallanıyor yardımm

arkadaşlar dişli zincir yeni olmasına ragmen zincir sallanıyor yani zinciri gerdim ayaklıkta çalıstırdım 1 . viteste zincir bi yerde gergin bi yerde bollaşıyor bunu neden yapıyor ? ve çözümü nedir ?
lütfen bilenler varsa yardımcı olsun ...https://youtu.be/vNg7VO5pc9M

Zincir bozuk dostum. Ürün sıfırsa git değiştirt tekrardan bozuk zincir satmışlar.

Son düzenleme:
Honda Cb250R modelinde kronik bir zincir sorunu olduğu söyleniyor. Geçenlerde şikayet sitesinde epey sayıda kişinin bu konuda şikayetini görmüştüm.

onunla alakası olmadığına eminim dostum

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:45 ----------

Zincir bozuk dostum. Ürün sıfırsa git değiştirt tekrardan bozuk zincir satmışlar.

onunla alakası olmadıgına emınım dostum. zıncırlık bır olay degıl bu

zincir bozuk olması gerek baklaları tek tek kontrol et bir yada bir kaç tanesi hafif aşağı yada yukarı çapraz bakıyor olmalı

Zincir bozuktan ziyade, dişli eskiyse veya dandikse/yamuksa da yaşarsın bunu.
Muhtemelen zincirden ama, %100 zincirden diyemezsin.

Bir çok nedeni olabilir. Dişlinin eksenine bak , tekerlek milini iki taraftan düzgünlününu kontrol et. Ön dişli arka dişli ne durumda zincir dişli yuvalarına tam oturuyomu bunlara baktirmak lazim👍

Motosikleti
Honda CBF 250
Zincirde bozuk bakla olabilir, Dişlilerde çok hafifte olsa çaplık ( eğrilme, yada montaj hatasında dolayı aksında dönmeme) olabilir..

Yeni dişli ve zinciri taktım demişsiniz gerçekten öyleyse yakın olarak değiştiyse onlarda sorun yok; zinciri takarken son bakla kilit yeri perçinlimi yoksa geçme baklalı kilitli mi?

Zincirde en az bir bozuk bakla var. zincir değişecek veya bozuk ikili bakla sökülüp değişecek.

Zincir üretim hatası,

Zincir dişlilerinde sorun veya dişlilerin değişmesi gereken durumda sadece zincir değiştirilmesi,

Zincir değişimi veya öncesinde zincirin yana doğru eğilmeye zorlanması,

Zincir değişiminde arka teker gerginlik ayarının sağ ve solda eşit yapılmaması sonucu zincir ekseninin kayarak baklaların eğrilmesi,

Zincir yeni diye hiç yağlanmadan kullanılması

ve daha birkaç şey bu soruna neden olabilir. Yukarıdaki durumları göz önünde bulundurarak kontrole edin, gerekirse onarım veya değişim yoluna gidin. Aksi halde dişlilere de ciddi zarar verebilir, zinciri yolda seyir halinde iken koparabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar