Hemen baştan belirteyim, anlas winter grip'i kesinlikle tavsiye ediyorum yalnız bu lastik kış şartları için, yazın ise yazlık ya da dört mevsim lastik takmanız gerekecektir.
Lastiği baya bir yağışta test ettim, önemli hiçbir sıkıntı yaşatmadı rahatsız etmedi, yağış yeni başlarken bütün lastikler sıkıntı çıkartabilir, zemin iyice ıslanıp tozu çamuru akmadıkça her zaman dikkatli olmalısınız, bunun yanında aşırı yağışta zemin açısından risktir, yerlerde biriken suların üzerinden hızla geçmek de motoru kaydırır, yağmur fobinizi yenmenin ilk yolu güvenli ve yeni lastiklerle yola çıkmaktır, yerler doğru düzgün ıslanmışsa aklınızı yağışa değil yola verin, sakin sürdükten sonra zamanla bu fobiniz ortadan kalkacaktır, eğer ki dar bir dönüş, dik bir yokuşa çıkacak ya da inecekseniz, ayaklarınızı açın ve ön ve arka freni ani sıkmayın, hafif hafif frenleme ve yumuşak gaz açışlarıyla yol alın, çok düşük ya da yüksek hızla gitmeyin, bahsettiğim winter grip ile benim de var olan fobim yok oldu, dikkatli ama içim rahat bir şekilde yağmurda ilerliyorum, yağmurda yerlerde su dolu çukurlar, açık logar kapakları ve diğer araçların sıçrattığı sulara da dikkat edin.