Kanallarda ne atık yağlar yakaladı beee. Isıtıp ısıtıl pişiriyorlarmış.. Noldu ya o adama.
İsteriz, isteriz yeni ünlü müfettiş isteriz.
Orası öyleyse, motora koyacağın yağ nerden gelip, nasıldır kim bilir. Stoklar fulldur.
Motoru aldığımda yağ çok azdı, kendim castrol alıp koydum. Yarıotomatik, vitesler sorunsuz, debriyajda kayma yok. Harika.
500km'de rotaja gittim. Görünen birkaç vidayı elledi, birde yağ değişcek dedi. İşcilik tutarı yaptığı iş kadar azdı. Bende en iyi yağından koy dedim motul koydu. Rengi daha çok bal rengiydi. Hatta daha koyu. Neyse yağın rengidir dedim. Vites 2den aşa zor düşüyordu. hele dururken hiç. yükseltirkende 2ye tam geçmiyordu. 150-200 km sonra sıkıldım. ilk aldığım yağdan yine aynı benzinciden alıp, benzinciniz yağ servisine 30 liraya değiştittirdim. 20yede tamam derdide neyse. Basınçlı hava filan tutu içine.
Benim eski yağı kovaya dökerken, kovada hiç yağ yoktu.
Arkadaş, adam çıkan yağı eski varile dökerken, yağ kovasında iki katman yağ vardı. Üstte servisin (yetkili servis) koyduğu yağın aynısı, ardından ve altından tereyağı gibi bir birşey döküldü. Benim gözler azdaha yerinden fırladı. Adamda aynen şaşkın şaşkın bir dökülen yağ veya herneyse oraya bir bana bakıyor.
Yaşlı başlı adam. Shelde yağ servisi, t3şekkür ettim, oda iyi yaptın yağı değiştirdin dedi. Parayı gördüğü gibi kaptı. Yeden yırttığımı anladı galiba. Yani motoru son anda kurtardım.
Kimin neye ne koyduğu belli değil.
Bence kendi motosokletin için en uygun yağı al servisde kendi yağını koydur. Yedekde aynı yağdan elinde olur. Yurtdışında çoğu k3ndi yağını kendi alıyor.
Selamlar....