Bugün 2019 İstanbul Motobike Fuarında bizzat gördüğüm, üzerine oturduğum motosiklet, yani evet Türkiyeye geliyor.
2 yıllık Superlight kullanıcısıyım ve fuarda üzerine oturduğum tüm motorlar arasında en konforlu motordu. Hem sele hem gidon mesafesi ve açısı hem de ağırlık anlamında gerçekten güzel. Zaten ilk gördüğüm anda koşarak gittim bu neymiş diye ve direkt yetkili ile görüştüm. Şuan hala ülkemiz için geliştirilme aşamasında (euro4, abs vs.) ve haziran 2019 gibi Türkiye'gelecekmiş. Çift disk ve abs, çelik fren hortumları, dijital gösterge (vites de var) ile gelecek. Tüm bunların bir sonucu var tabiki.. Şimdi gelelim işin absürt yanına; yetkili arkadaş "30 bin tl civarı olmasını bekliyoruz." şeklinde bir cümle kurdu ve neye uğradığımı şaşırdım. Yani bu motora bu ülkede 30 bin tl verecek tek bir insan yoktur, kaldı ki 30 bin tl'ye 250lik çin cruiser olamaz. Piyasadan habersiz birisi de değildi ama ben böyle bir fiyatın imkansız olduğunu düşünüyorum. Tahminimce 18-20 civarı olur maksimum o da az önce bahsettiğim ek masraflı ek özelliklerden dolayı. Tutar mı tutmaz mı bilemiyorum bunu biraz da fiyat belirleyecek ama arada kalınırsa cruiser sevenler için kendini aldıracak bir motor.
Gv250 konusuna da değinmeden geçemeyeceğim. Gv250 kullandım ve hiç rahat gelmedi pozisyon olarak. Çakma v bloğunun muhteşem gücü, uzun yollarda dragstarları geride bırakabilmesi bile beni hiç bir şekilde cezbetmiyor çünkü rahat değilim (soba borusu egzoza girmeyeceğim midem kalkıyor). Bu kadar basit. Onu alacağına şunu al demek biraz garip geliyor bana bu yüzden. Vergi ve yakıt olarak superlight ile aynı olup cebimi yakmayacak, seyir hızımın bir tık artacağı (max hız 130, ideal hız 110 muş) ve görsel ve ses olarak muhteşem hissettirecek bir motoru kusura bakmayın gv'ye tercih etmem. Onu alacağına bunu al'cılar gitsin internetten veri kıyaslayıp alsınlar, cruiser ruhu bu değil zaten..