mesela titreşimli vibra... motosiklet forumunda ne olabilir?
2001 model,karbüratörlü motorum var.Belki biraz yakar ama bir arızası olduğu zaman el atıp kendim tamir edebilirim ancak işin içine eletronik beyin sistemleri,her yere konan sensör vb aygıtlarla bir süre sonra sürüş zevki denilen olay ortadan yok oluyor.
Audi'ler çok kötü yahu. Duyduğum en çok problem onlardan çıkıyor. İkinci elleri yerlerde. Japonlar öyle değil ama.
audi yi dünyadada audi yapan quatro teknolojisidir bunu binek araçlara 80 li yıllarda uygulayan ilk firmalardan biridir belkide ilkidir zaten o alanda nam salmışdı A6 quatro 3.0 tdi hayır demem.. tabii o paraları param olsada vermem şimdi dediğim a6 quatro 3.0 rahat 1 trilyona eski parayla yakın bir fiyatı vardır.. kapının önüne koyucağım 4 lastik bir saç parçasına o parayı gömmem.. gider yat alırım o paraya daha iyi hiç olmassa zenginlik sembolü keyif işi..
Bu ehemmiyetlu basligin yonunu saptirarak konuyu baltalamak istemiyorum, lakin titresimsizi var midir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:05 ----------
"tamir zevki" ya da "bakim zevki" yazacakmissiniz, yanlislikla "sürüş zevki" yazmissiniz...
yeni nesil HD lerden kullanma fırsatım oldu ,gaz tepkisi gibi bazı sürüş dinamikleri hoşuma gitmedi mesela.Kontrol sanki bende değil,motora entegre beyin sistemi taradından sağlanan fabrikasyon ayarlar ile sürücüye "bu şekilde kulan" mantığında sunulmuş ürünler gibi geliyor bana.Elbette işin elektronik kısımından anlayanlar araçların beyin sistemleri üzerinde "tunning" yapıyorlar ama bu herkesin yapabilceği şeyler değil.Benim kendi motorumdan aldığım "sürüş zevkini" böylesi "yaptırımlı" sistemli motorlardan almam mümkün değil.Sürülür mü? sürülür elbette..keyif ve zevk meselesi sonuçta ama "tamir ve bakım zevkinden" ne derece haz alınır teknolojisi bol motorlarda tartışılır.Bir arkadaşımız güzel bir noktaya değinmiş " eli yağ,kir almadan motor kullanan bu işten keyif alamaz" diye..bende o gürühdan ,o kafada olanlardan olduğum için kısaca "kara düzen insanları" kategorisine giriyorum.Bana görede bir motorcu (veya herhangi bir araç sahibi) elindeki kullandığı motoru tanımalı ve üst düzey olmasada basit işlemleri yapabilmeli.Artık o basit işlemlerde dahi servise bağımlı bir satış politikası uygulanıyor araç sektöründe,bu da ister istemez eski serbest çalışan,tabiri caizse "çekirdekten yetişmiş" usta motor ustalarını sektörden yok ediyor.Biz artık 80lerden kalan az bir topluluk olduk,yeni jenerasyonun bizim aldığımız keyif ve hazları almalarını zaten şahsen beklemiyorum.
Bence gaz tepkisi farkını yanlış değerlendirmişsiniz. Tabii ki enjeksiyonlu HD size nasıl kullanmanız gerektiğini söylemiyor. Gaza ne verirseniz onu uyguluyor. Sadece tepkisi karburatörden farklı. Daha iyi, daha kolayAncak siz eskisine alışık olduğunuz için onu arıyorsunuz. Yenisine alışıp eskisine geçseniz muhtemelen aynı şeyi söyleyebilirsiniz.
Motosikletimin yağını, antifrizini ve hidroliğini kendim değiştirebiliyorum. Subap ayarı dışında kendim halledebiliyorum yani. Ancak karburatörle uğraşmak zorunda olmadığıma da memnunum. İlk motorum dışında hepsi enjeksiyonluydu ve tek sıkıntı yaşamadım. Jikle yok, soğukta çalışma sorunu yok, trafikte istop ederse çalışma sorunu yok, mis.
Zaman değişiyor. Nostalji uğruna geçmişe tırnak geçirmek istiyor insan ama beyhude. El aletleri bile enjeksiyonlu olmaya başladı. Firmaların bizden daha çok para tırtıklamak için uydurduğu şeyler değil bunlar, güzel şeyler. Eğer kara düzen isteyenler çoğunlukta olsaydı hâlâ kara düzen satılırdı.
benim için şahsım adına motorda kafi teknoloji enjeksiyon ve abs dir birde iyi bir aydınlatması olursa xenon yada led gibi yok demem o kadar.. geri kalan teknoljiler ilerde başıma potansiyel çıkabilicek yüksek mevlalarda arızalardır..