sorun karadüzen yada teknoloji değil sorun aslında otonom bir dünyaya geçiyoruz biz görürüz yada göremeyiz ama görürüz yüksek ihtimal şu anda çünkü yarı otonom araçlar satılıyor hali hazırda tam otonom araçların zamanına geçildiğinde zaten insanoğluna araba sürme yetkisi acil konumlar dışında verilmiycek araba kendi kendini sizin istediğiniz noktaya götürücek..
üstünde çalışılan mevzular bunlar.. motorsiklet içinde bu geçerli işte videolar sızıyo youtube'a bmw nin hondanın yaptığı otonom devrilmeyen ve insansız giden motorsikletler.. youtubeda var oturun izleyin..
devir oraya gidiyor bizler şu anda tam ara geçiş evresindeyiz an sancılı dönem..
Kış geldi ohh açayım ısıtmalı koltuğu açayım ısıtmalı direksiyonu,
Eyvah ani fren ooohh ABS vardı,
Ayağım acıdı ya ohh açayım hız sabitleyiciyi,
Debriyaja bas çek ayağım acıyor oohh otomatik vites geldi,
Aniden fren yaptılar farkedemedim ohh iyi ki AEB sensörü varmış durdu,
Kaza yaptım ohh hava yastığım vardı kurtuldum,
Eyvah fazla gaz verdim ohh iyi ki tek teker (wheelie) modu varmış,
Telefonu araca bluetooth la bağlayım oohh ne rahatmış, vs.vs.
E arkadaşlar bu kadar teknoloji kullanırken rahat ama tamire gelirken kara düzen ne güzeldi. Herşeyin bir bedeli var. Kara düzen isteyen adam alcak 1990 model ve öncesini keyfine bakacak. Hayatımızı kolaylaştıran şeylerden şikayet ediyoruz.
Bir önceki sayfada yazdığım şey konfor ile teknolojiyi karıştırmamak lazım...
Burda arkadaş yazmış ısıtmalı koltuk, ısıtmalı direksiyon ,otomatik vites, hız sabitleyici,klima bunlar teknoloji değilki bunlar konfor..
benim rahmetli eniştemin 1987 yılındaki bmw 7.35 inde ön arka ısıtmalı koltuklar, ısıtmalı direksiyon, eklektrikli kafalıklar, arka koltuk elektrikli ileri geri gidiyordu, hız sabitleyici, otomatik vites, sunroof hepsi vardı.. 87 yılından bahsediyorum gitmeyin 90 lılara... o yıllarda üst sınıf araçların alayında buna yakın bu tip donanımlar vardı..
bacak kadar velettim karşı komşumuzda beşiktaşda otururken 77 yada 78 buick skylark vardı arabaya bindiğimde 80 li yılların başından bahsediyorum kendimizi uzay mekiğinde sanırdık ilk defa elektrikli camlar , klima ,merkezi kilit falan görmüşdük bacak kadar velediz tabiki ama bu donanımlar o yıllarda bile vardı..
kısaca demek istediğim şu senin karadüzen dediğin araçlarda bile o yıllarda bu donanımların çoğu vardı , tek farkı o yıllarda bu donanımlar mekanik yada eletronik idi şimdi digital yazılım bazı şeylere dönüşdü beyinler sensörler v.b ..
teknoloji ile konforu karıştırmamak lazım.. teknoloji çok ayrı bir şey..