Karbon çeliği o kadar pahalı değil. Karbon seramik farklı bir dünya...
Karbon çeliği o kadar pahalı değil. Karbon seramik farklı bir dünya...
Fiyatı pahalı diye özel bir malzeme sanmayın. Bu diskler bildiğimiz 100 yıldır piyasada olan lamel grafitli dökme demirden yapılır. Maliyeti yaklaşık 10 liradır. Belki üretirken çok hassas davranmışlarsa aşınma direnci ve ısı iletimi biraz daha fazladır ve bu farkı da normal kullanıcı farketmez bile. Boşuna paranızı kaptırmayın. Güvenilir yan sanayi markalarından disk alıp kullanabilirsiniz.
Diskin aşırı pahalı olmasının bir sebebi de elden elde üstüne bir sürü farklı kişinin kar koymasıyla son kullanıcıya ulaşması. Disk ilk önce çindeki ana sanayinin anlaşmalı yan sanayisinde 10 liraya üretiliyor ve üzerine kar konularak honda'ya satılıyor. Sonra honda üzerine kar koyarak türkiye distribütörüne gönderiyor. Ülkeye girince üzerine nakliye masrafları ve bir ton vergi biniyor. Türkiye distribütörü de üzerine kar koyarak yetkili servise satıyor. En sonunda yetkili servis de kendi karını koyarak müşteriye 7000 lirayı geçiriyor.
sarf malzemesinin 2. eli alınmaz önceki hor kullanmıştır gözle göremeyeceğiniz kanallar açılmıştır.. alır sıfır balata takarsınız üstüne balatayı da bozabilir.. riske etmeyin sıfır orta segment bir ürün alın kafanız rahat etsin..
Fiyatlarda bir yanlışlık olmasın?? 600RR kullanıcısı olarak kontrol ettim, ön taraf;
Ön sağ rotor 45120MJCA01 179.35 + nakliye + 18% vergi,
Ön sol " 45220MJCA01 179.35 + " " " ,
Ön balata seti 06455MELD23 49,30 + nakliye + 18% vergi
kabaca nakliye vergiler dahil 600-650 arası mal olur. (3500-4000 TL) işçilikde olsun 300-400 lira. Honda servisi 7000 TL fiyat çekemez böyle bir işleme, burada bir yanlışlık var. Başka parçalar değişiyorsa bilemem, yani ön arka disk balata komple takım olarak, ancak ön takım bu fiyat imkansız:cat:
Arkadaşlar motorun ön diski yamuk şuan.Diskin yenisi hondada 7 bin tl balatalar bin tl toplam. tornada olmaz deniyor.Tabiki o kadar para verip servisten almıcam ama fiyatlar bu kadar uçukmu yani. bin tl ye sıfır diskler var başka marka, ama ne kadar güvenli bilmiyorum, bide orjinallerin çıkmaları var, bitik veya yamuk deil. güvenilir kişilerde onlarada bin tl diyolar. napıyım bilmiyorum. ayrıca balatada normal ustalar 250-300 e çok kaliteli balata takarız diyo hepsi ama honda bin tl çıkarıyo bu kadar fark varmı ya bu seviste. sizde disk balata konusunda napıyım.
Sizin fazer konuşuyo anlaşılan :mrgreen:yüksek hacim motor sürmek hep diyorum gider olarakda bel büker oldu. bizim abimizin fazer8 abs si vardı yeni sattı satmadan önce eylülde bakıma sokmuşduk ciddi hiç bir şey değişmedi rutin bakım artı ön fren balataları değişdi o kadar 1000 tl ye çok yakın bir para ödedik 940 tl mi ne ödedik.. resmi servisde değil özel servis yani usta..
Fazer8 yan sanayi sevmez
o motorlar yüksek hassas bir mühendislikle üretiliyor özellikle cbr 600 tarzı yüksek performans tipi motorlar.. öyle elinize geçen her şeyi sırf uyuyor diye bence takmayın, hayatınızı o şeyin üstüne koyuyorsunuz üstüne birde yaşam riski faktörü çok üst limitlere çıkıyorsunuz.. üst limitlerde hayatınız mm lerle saniselerle gider gelir yaşam ile ölüm arasındaki çizgi o kadar hassas bir dengededir..
biraz kaba olucak ama ustamın dediği bir laf vardır biniyorsan bu merete cimrilik yapmıycaksın hakkkı neyse vericeksin veremiyorsan binmiyceksin cebine uygun hakkını verebiliceğin şeye biniceksin.. bu konuyu açan arkadaş için yazmadım genel kendimde dahil herkesi katarak yazdım..
Sizin fazer konuşuyo anlaşılan :mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:59 ----------
Gelir olarak çok iyi durumda değilseniz bence ya o motoru satın yada frensiz binin :sunny: 7 bine diskmi olur ya 7 bine motor rektefe ediliyo o servis ağzından çıkanı kulağı duyuyormu acaba :santa:
Güzel abim bu cbr 600 tarzı yüksek performans tipi motorlar bu senemi çıktı piyasaya ? Seninle birlikte birkaç arkadaş daha ; işte bunlar yüksek hızlara ulaşan aletler , dolayısıyla disklerde farklı materyaller falan kullanılıyo ,o yüzden şakaya gelmez orjinal kullan diyorsunuz ama bunun 98-99 modelide yüksek hızlarda dolanıyordu halada yapıştırınca 260 a dayaniyor. Şimdi bunun diski tamamda onların ki gazoz kapağı mı . Tamam bu arkadaş dediğin gibi tabiki cimrilik etmesin ama Vehbi Koçun torunu değil bonkörlükte etmesin 7 nin üstüne 3 bin daha koy al bitane 2000 model cbr600 bak rahatına kardeşim sen. 7 bine disk mi olurmuş. Onlar kaşısın kendini
Tabiki hakkını vereceksin, ama hakkı olandan fazlasını isteyene de selam vereceksin
Güzel abim bu cbr 600 tarzı yüksek performans tipi motorlar bu senemi çıktı piyasaya ? Seninle birlikte birkaç arkadaş daha ; işte bunlar yüksek hızlara ulaşan aletler , dolayısıyla disklerde farklı materyaller falan kullanılıyo ,o yüzden şakaya gelmez orjinal kullan diyorsunuz ama bunun 98-99 modelide yüksek hızlarda dolanıyordu halada yapıştırınca 260 a dayaniyor. Şimdi bunun diski tamamda onların ki gazoz kapağı mı . Tamam bu arkadaş dediğin gibi tabiki cimrilik etmesin ama Vehbi Koçun torunu değil bonkörlükte etmesin 7 nin üstüne 3 bin daha koy al bitane 2000 model cbr600 bak rahatına kardeşim sen. 7 bine disk mi olurmuş. Onlar kaşısın kendini
Tabiki hakkını vereceksin, ama hakkı olandan fazlasını isteyene de selam vereceksin
bir nevi motor konuşuyor neticede bunu diyen yamaha ustası.. bu motorun dilinden anlayan usta.. yoksa bizde meraklı değildik heleki satar ayak olduğumuz bir motora bin lira harcamaya..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------
aynı şeyden bahsediyoruz ben dikkat edersen hiç bir yerde rakamdan fiyattan bahsetmedim 7 bin gibi bir rakam olmaz zaten.. ama gidip 300 liralık 500 liralık ucuz diye ne üdüğü belirsiz hiç bir kalite standartı olmıyan diskde alınmaz.. tahminim bilmiyorum ama bence tahminim orjinal diskleri 3 bin civarlarındadır ebc side 2 bin li rakamlarda olabilir onlar alınır..
7 bin lirayada resmi servis vermişse doğaldır.. biz pegeout 508 in aynasındaki led sinyal bozuldu diye değiştirmeye kalkmışdık resmi servis bir fiyat vermişdi uçuk kaçık bir rakam gittik orjinal parçayı dışardan alıp ustaya taktırmışdık.. resmi servislerin genelde piyasaya oranla rakamları bayağı yüksek olabiliyor.
Maalesef bu bu yorum teknik olarak gerçek degil.
98-99 da orta sınıf bir otomobilin 100-0 km fren mesafesi 70mt üzerindeydi. Onlarda basınca 200-240 yapıştırıyordu ancak gelişen teknoloji vs ile şuan neredeyse yarı yarıya azaldı fren mesafeleri. Şimdi 35 metrelerde duruyorlar..
O zamanlarda kullanılan disk in performansı ile şimdikini kıyaslamak çok yanlış olur.. O zaman güç üretiyordu motosikletler yada arabalar ancak fren kabiliyetleri şimdikilerle kıyaslanamaz..
Güncel cbr600rr ın fren diskleri mutlaka özeldir. Konu fren diski sinyal lambası degil..