Abi tamda senin dediğini bu sabah yaptım. Fabrikayı aradım mal sayımı varmış, Ocağın 2 sine kadar bizde tık yok ne yedek parça yollarız ne elimize iş alırız dedi kısaca. Zaten subaplara baktıracaktım neye para vermiyoz ki varsın 50 lira da ona baktırmaya verelim. Ne kaybederiz. Zaten bakım zamanı geçti bakım yapılacaktı. Sonra o da olmazsa fabrika yollarına bakarız abim sağolasın
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------
Evet bu motoru almadan önce senin dediğini de çok düşündüm. Ama bişeyi atlıyorsun AŞK diye bişey var. Görüyorsun ve içine siniyor. Gece yatarken keşke böyle bir motor alabilsem diyorsun. Motor ile motorcu arasındaki ilişki araba ile şoför arasındakinden farklıdır. Baksana ismi bile şoför değil MOTORCU... O yüzdendir ki sevdiğin motorun kusurlarını da bazen halledebileceğini düşünerek bağlılığından vazgeçemiyorsun. Eşim benim bu motorda arkama 5 veya 6 defa binmiştir. Bu sabah evden çıkıp onu dükkana bırakırken yaklaşık 800 metre gittik. Önce yokuşta kesildi.Yarım debriyaj çıktım, Sonra düzde Stop etti. Sonra Tekrar stop etti. Eşim bana dedi ki senin bu motorunun yüzünden motordan tiksindim. Düşünsenize 5 defa bindi toplamda. Ama biz her sabah her akşam biniyoruz. Her seferinde başka bişeyiyle uğraşıyoruz. AAA balata bitmiş, Ya bunun ön tarafından bi ses geliyo, Yarın erken kalkayım da şunun stoplarına bi bakayım, Ön far patlak mı acaba vs vs vs... MOTORCU olmasak hangi şevk hangi heyecan bize bunu normalmiş gibi yaşatır? Ve sanırım sözü şöyle bağlayabilirim. Nasıl motor olduğu önemli değil, arıza yapmasın, başımı ağrıtmasın, şekli şemali modeli görünümü nasıl olursa olsun, beni zora sokmasın diyen adam MOTORCU değil SÜRÜCÜ dür. Tekeriniz düz bassın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------
Ben motoru aldığımda Konya Ereğliden alıp direkt binip Ankaraya getirdim. Aldığımda 1 defa stop etti Ereğli çıkışında. Motorun acemiliğindendir dedim. Ankaraya geldiğimde tabii henüz yaz aylarıydı ve hava sıcaktı. Stop porblemi öyle sık sık olmuyordu. Ama tabii havalar soğumaya başladıkça bizim nazlı kocaoğlanın da stop problemi yavaş yavaş artmaya başladı. Rahmetli Barkın abinin bir sözü vardı o geldi aklıma. Açılmamış motor diye satılanları almayın. Açılsın kardeşim motor, açılsın ki içinin bakımlarıda sürekli yapılsın. Kontrol edilsin. buna benzer bir şey söylemişti. Ben de bu sözden yanayım, Açılsın bakılsın kaçı kaç kuruş bi supap ayarının. Temizlensin ayarlansın içimiz rahat etsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:53 ----------
[url]https://i.hizliresim.com/262Xrj.jpg[/url]