Öncelikle kimin nasıl süreceğine kanunlar dışında hiçbir güç karışamaz. İsteyen istediği gibi sürebilir. Sizin görüşünüz ve alıntı yaptığınız kişinin görüşüne göre egitimsizler ölsün yani bu mu? Şaka filan olmalısınız.
Eğitimli bir adam düşünün. Bu adam Honda eğitim seviyelerini filan tamamlamis, herşeyini yapmış kendini geliştirmiş, yasal limitler içinde ki hızda ilerlerken viraja giriyor ama virajda ne var? Mazot dökülmüş. Su sanmış, benim lastigimde iyi diyip güvenmiş su kaydirmaz demiş mazot ile kaymış ve düşmüş. Hızımız 80kmh. Bariyere boynunu carpiyor, boynu kırılıyor veya kopuyor adam orada ölüyor. Ee? Sizin salak salak sürenler haricinde eğitimli, kendini geliştirmiş bir adam bariyerden dolayı öldü ne yapacağız?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------
Mevzu sadece ölmek değil zaten. Bariyeri oluşturan dikine çubuklara motordan dusupte hızla carptiginiz zaman kol bacak ikiye ayrılıyor veya kırılıyor. Bu kadar dar düşünmek pes vallahi yazık birde motorcu olacaksınız. Düşmenin eğitimi cehaleti yok her insan düşüp suruklenerek bariyerlere carpabilir. Çarptıktan sonra ölebilir veya bir yeri kırılabilir.
Beni yanlış anlamayınız, yazdıklarınızda haklılık payı var ama şu sulu viraja 80km ile girme işini adam gibi eğitim veren hiç bir eğitmene kabul ettiremezsiniz, o suyun içine mazot da karışmış olabileceğini ön görmeliydin, daha yavaş girmeliydin diyeceklerdir. Konuyu saptırmak gibi almayınız ama sistem denilen mevzu tam da bu gibi durumları ön görmekle alakalı bir şey benim anlayabildiğim kadarıyla.
Ama size katıldığım noktalar var, her şeye rağmen herkes düşülebilir, motosiklette %100 güvenli sürüş diye bir şey yok zaten ve o bariyerler gerçekten o haliyle sakat mı evet sakat. Yalnız sizin alıntı yaptığınız arkadaşın da dediği gibi öyle bir güruh var ki, onların düşmesi ya da sorun yaşaması için dört yanı süngerle, pamukla kaplasanız da, o sürüş şekli ve o yaklaşımla illa ki sorun yaşarlar, illa ki düşerler. Hatta düşüp düşüp mal mal da videolarla paylaşanları bolca mevcut, işin acaibi eğitim anlatan adamın videolarından fazla izleniyor ve daha çok abonesi var.
Şimdi daha derine inmeyeyim ama dilimde tüy biten mevzuya varıyor iş ne acı ki, eğitim, eğitim, eğitim.
Son düzenleme: