Bu çok basit bir şey, uygun ölçülerde uygun malzeme kesilip yapılabilir. Hiç yoktan iyidir, ama bence hugger dediğimiz parça amortisörü yeteri kadar koruyor.
2 senedir yıkanmayan motorumun amortisörünün fotoğrafını çekip koyayım en iyisi![]()
amortisörün daha doğrusu amortisör keçesinin ömrünü uzatmak için (bozulan basit bir keçedir ve tüm yağ boşalır) ara sıra parlak borunun üzerinede zincir yağı sıkın , keçe ve boru arasına giren yağ aşınmayı oldukça geciktirir hatta yağ nedeniyle amortisör hareketi bir tık yumuşar konfor artar..
Hemen zihni sinir kıvamında bir soru sorayım o zaman. Oldu ki sıkılan zincir yağı daha fazla toz ve toprak tutunmasına sebep olup keçeyi daha erken patlatmaya neden olabilir mi?
Çünkü motul c4 zincir yağı zincir üzerinde ufak tefek toz parçacıklarını, minik kum tanelerini tutabiliyor. Son cunda adası gezimde bizzat şahit oldum, rüzgarın havalandırdığı ince deniz kumu hep zincirime yapışmıştı .
Zincir yağı değilde sıvı gres sürsek daha iyi olmaz mı acaba?
amortisörün üzerinde iki tane keçe vardır, dışarıdan görünen keçe toz, toprak, kum gibi zararlı parçacıkların içeri girmesini engeller , basınç altında çalışan amortisör yağının sızdırmazlığı alttaki yüksek hassasiyette üretilmiş keçe tarafından sağlanır , sıktığınız zincir yağı içerdeki asıl keçeye ulaşır , yapışan toz kum vs üstteki keçede kalır , yağın fazlasını silerseniz aşırı kum toplayacağını zannetmiyorum , keçeler için en kötüsü çamurdur zira toz keçesinden içeri akar ve sızdırmazlık keçesinde kuruyarak sertleşmesine sebep olur..

Elinize sağlık. Dar kısımdan genişleyen kısma geçişi keskin (dik) değil de kavisli yaparsanız amortisör salınımına daha uygun olur gibi. (Veya daha dar kesim olacak...) Benim internette gördüğüm (yabancı) çözümlerde yağ bidonlarının kavisli (silindirik) kenarlarını kullanıyorlardı.

Merhabalar,
2014-15 Nc750 almayı planlıyorum.Motor hakkında bilgim yok beni aydınlatırmısınız.
1)Ağır bakım kaç kmde ?
2)Parça fiyatları nasıldır ?
3)Kronik sorunu varmıdır ? (arka amartisor deniyor )
Ben de huggeri tavsiye edrerim ...Ancak amortisöre yağ sıkmak tozu toprağı toplayacağı için amortisöre zarar verir..Bir de el yapımı cırt kelepçe ile takılan plastik, huggere göre daha sıkıntılı bence ...Onu temiz gören kullanıcı bir hafta bazı ıslak yerlerden geçtikten sonra söküp baksın arkasında yine amortisörde biriken pisliği görecek.
Benim tavsiyem hugger ...Ve arada bir sadece oraya özel temizlik yapıp amortisör bölgesini cilalı tutmak...Zaten bakım ve koruma isteyen en önemli unsurlar zincir ve
Amortisör temizliği ...bilhass ön amortisörlere
Çalışan yerlerine cila çekmenizi tavsiye edrerim ..Toz ve kirden bir nebze daha korunmuş olursunuz ..Oooo ben uğraşamam derseniz karar sizin ...
Bu arada benim motorum Nc 750S 2 sedir bırakın amortisörü altında zerre kadar çamur yok ..Biraz hassasım anlayacağınız ...����
https://i.hizliresim.com/VD1bWV.jpg
https://i.hizliresim.com/Azdpa0.jpg
https://i.hizliresim.com/Z3P0vV.jpg
Herkese merhaba
Tüm arkadaşlara paylaşımları için teşekkür ederim. Ben de bir nc 700 kullanıcısıyım yaklaşık 2 senedir ve motorumdan memnunum.
Sormak istediğim bu motorların arka amortisör sertlik ayarı mevcut mu.
Ayarı kendim yapabilirim diye düşünüyorum. Motorun kullanım el kitabını inceledim ama ayarın nasıl yapılacağı ile alakalı bir kısım göremedim. Yabancı formlarda bunla alakalı bir açıklama görmüştüm ama şimdi o sayfayı bulamıyorum:silent:
Elinizde bu ayarla alakalı prosedür varsa paylaşırsanız sevinirim.
........Arka amortisör çukurlarda stroğunu tamamlayıp darbeyi hissettiriyor. Nedenini anlayamadım , amortisörde herhangi bir yağ kaçağı vs yok.......