6viteste 1 gosterme problemini bende yaşıyorum. Gosterge degisicek bu hafta
Bakalim gorucez
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:11 ----------
Büyük geçmiş olsun-yaw gerçekten çok üzüldüm. İnsan çalışıp-çabalayıp, boğazından kısıp bir motosiklet alıp daha 1.000km'lerde böyle arıza yapması çok can sıkıcı. Şunu bir kez daha görmüş oldum; ucuz mal alacak kadar zengin değilim.Tekrardan geçmiş olsun-size bişey olmamış. Motor onarımı değil, yada kelle motor değişimi değil direkt paranızı geri isteyin bence.
Ayni sorunlar, ayni problemler. Muhtemelen benim motoru rodaj icin goturdugum servisteki motor senin motorundu. Yasadigin olaylardan haberim var.14 Mayista Antalya'dan sifir aldim. 980 KM de rodaj bakimi yapildi 1050 km de krank problemi oldu. Senin duydugun seslerde kranktan geliyordu muhtemelen. Rodaj bakimindan 2 gun sonra Topspeed denemesi yaptim , tekerleri isittim yaklasik 10 km yol aldim, su sicakligi 95lere gelince bi topspeed denemesi yaptim. 156 ya ciktigimda bi anda motor gaz yemedi ve garip sesler gelmeye basladi. Patirti cuturdu ilginc seslerdi , egsoz sesi cok degisikti ( sanki egsoz delinmis gibiydi ).
Servise gittigim de orda ogrendim gecenlerde de bu tarz bi problem olmus ve sifir motor takilmis. 30 mayista motoru teslim ettim. Motorda fabrikasyon hata oldugu tespit edildi ve motoru servise teslim etmemden 2 hafta sonra fabrika yeni engine gonderdi. Bugun ayin 20si ve hala motorum yok. Dun aksam usta motoru bugun cikartacagini soyledi.
Rica etsem bana iletisim bilgini verebilir misin? Yasal surecini yakindan takip etmek istiyorum.
Eklemeyi unutmuşum.
Alt motoe fabrika tarafindan değiştirildi. Ufak tefek servis kaynakli iscilik hatasi yasadim. Grenajlarin plastik contalari takilmamis, depoda benzin sıkışma yapiyordu fakat en son soylecegim seye kadar umursamamistim. Grenaj dan devam edelim... Dolayisiyla bi titreme sesi geliyordu. Onuda çözdük. Motor 1050 de değişmisti, 1400 de yag değişti. 2500 e kadar motoru sakin kullandim. 2500 de yagini tekrar değiştirdik ve yag filtresini temizledik (guzel bir temizlik olmuştu).
2500 den suan 4700 km ye kadar en ufak sorun yasamamistim.
Depoyu birgun fullesim ve motor butun gun guneste kalmisti. Motorun ustune oturdum depo kapagi yamuk gibi duruyordu. Anahtari takmamla pofffff. Heryer benzin oldu. Gosterye, kumandalara benzin geldi. Kumandalarda vs lekeleri cikarttik fakat gostergede inanilmaz lekeler oluştu. Gunduz vakti km dogru duzgun okunmuyordu(benzin mika cami eritiyormus). Servise gittim direk. Arizayi rapor ettirttim. Sebep şuydu; dedim ya iscilik hatalari diye en basta. Depo hava tahliye borusu sıkışmış (motor sökülüp takildiginda). Bu kabul edilebilir degil dedim. Kumandalar onemli degil fakat gostergenin degismesini istiyorum dedim.
Fabrikayi bilmiyorum fakat servis tamamen benden yana oldugu icin gosterge degisimini kabul ettiler.
Bu hafta içinde gosterge degisicek. Ayrica depodaki hava sikisma sorunuda çözüldü.
Servisin isciligi ne kadar kötü olsada yaptiklari hatayi telafi etmelerinden ötürü duygusal bağım var.
6.viteste 1.viteste gosterme sorunu yasadigimi yazdim. Belki hep yasiyordum, vitese hic dikkat etmiyorum. Gosterge degisince gecerse yazacagim.
Ciddi bir problem olarak görmüyorum. Sonucta kullanicisi olarak beni pek etkilemiyor.
4700km lik surecte motorumdan hic memnuniyetsizlik yaşamadım. Evet sorunlar oldu, yasanan sorunlar çözüldü. Telafisi yapıldı. Basta krank problemide benim hatamdi. Muhendis tarafindan aranip 300de neden bakim yaptirmadigim soruldu. Bana servis 300de degil 1000de gel dedi dedim. Yeni motoruna iyi bak dedi ve bir kac ipucu verdi rodajla ve bakimlarla ilgili.
Bu motoru almamis olsaydim adim gibi eminim aklim kalicakti. Daha dogrusu 400luk makinamda cbr250 yada mt25 de bu kadar keyif almayacaktim.
Koruma takozu soran cok olmus. 600rr takoz oluyor. Bi kere saga düşürdüm garajdan cikartirken. Motor agir ve tecrubesizdim. Takoz gercekten korudu. Yuksek hizla giderken devirsemde korur gibi duruyor.
10bin km daha bu motor bende.