Çektiği eziyetin vahameti 14 saatte ancak 670 km gidebilmesinden belli olmuyormu

şu an Rize deyim , 12 saatte 1100 km yol geldim , ss motorla yüksek hızlara çıkılabilsede çok sık mola vermek gerekiyor..
telefondan izleyemedim ama güzel bir edit olmuş herhalde merak ettim , tebrikler paylaşım için..
Merhaba, yorumun için teşekkür ederim. 14 saatte 670KM gitmemin sebebi çektiğim eziyetle veya verdiğim molalar ile pek bir ilgisi yok. Şöyle ki 670KM boyunca bir kere bile otobana girmedim, sadece dağ yollarını kullandım ve dağ yollarında hız yapamıyorsunuz maksimum sürülebilecek hız 80 oluyor ki o da her bölgede değil nadir yerlerde.
Hız aşımı yapmaya da cesaretim yok, daha dün gazetelere çıktı 50'lik yolda 110 sürdüğü için ehliyet ve motosikleti elinden alındı ve 15 bin franka yakın para cezası, asıl bomba 4 yıl hapis ile yargılanıyor. 4 yıl yatmaz ama 3 yıl kesin ceza alır. Yaptırımlar aşırı derecede caydırıcı o yüzden isviçre'de kullanırken keyifle geziyorum.
Düz yolda, otobanda gazlamak bana zevk vermiyor. Fakat gaz açıp virajlara girmek istediğim zamanda Almanya'da bulunan Kara orman'a gidiyorum. Orada ne kontrol nede radar var. Virajlar inanilmaz temiz ( youtube da ki kanalda vardı videosu )
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------
Güzel ve derli toplu.. Burada da bir çok yerde güzel manzara olan bölgeler var özellikle doğu karadenizde, Bodrum-Antalya arasında v.s ama biz kıymetini bilemiyoruz, temiz tutamıyoruz, tesisleşmeyi sadece bina dikmek olarak anlıyoruz. İzledikçe içim açıldı. Bu tarz daha çok video bekliyoruz sizden 
Bir iki özel sorum olacak, uygun görürseniz cevaplarınızı bekliyorum.
İsviçre'de yaşıyormuşsunuz bir başka videoda belirttiğinize göre. Ne işle uğraşıyorsunuz? Konuşmanızdan anladığım kadarıyla doğma büyüme oralı değilsinizdir diye tahmin ediyorum. Ülkenin sosyal ve ekonomik yapısından biraz bahsedebilir misiniz?
O kadar haklısın ki, hatta o gün ben bu konu hakkında konuşmuştum. Bu videonun içerisinde yok ama bunu iki, üç haftaya editleyip yüklemek istiyorum. Aynı bahsettiğin konuları dile getirmiştim.
Neredeyse altı yıl oldu buraya geleli, burda önce kurs yaparak almanca diline hakim oldum. Daha sonra ayak uydurmaya çalıştım-yorum.
Ülkenin inanilmaz bir sosyal yönü var aşırı fazla, bazen abartıyorlar anlatmakla bitmez bu konu. Ülkede her şey eflasyon'a bağlı. Eğer düşerse aynı yıl ev kiranız, su ve elektrik faturanız her şey eşit oranda düşer veya indirime gidilir.
Maaşınız eflasyon'a bağlıdır düştüğü taktirde, özel şirketler hariç zam almazsınız. Eflasyon yükseldiğinde o duruma göre eşit olarak maaşınız da artar.
Bahsedilecek, anlatmak istediğim çok şey var aslında