Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Gerçekten güzel fikirler aldım. Yalnız alet edevat konusunda çok hak vermekle beraber kullanamadıktan sonra neydeyim düşüncesi de hasıl oldu ne yalan söyleyeyim. Kulak tıpası motor sesini kesmek için sanırım. Kesinlikle edineceğim. Çünkü ilk kullanmaya başladığımda 30 km lik yol gidip gelince bile pert oluyodum algılarım bi gün kendine gelemiyodu. Sestendi galiba. Gerçi 700 km de o kadar sarsılmadım. Sık mola,konaklama yeri belirleme,erken saatte yola çıkma gibi konuların hepsi de cepte. Ufkumu açtınız.Tekrar teşekkürler. "kızbasinayollarda"yı da kesinlikle okuyacağım.
Kesinlikle bunların dışında şunları da unutma. Yol boyunca dikkatini en üst seviyede tutacak şekilde sür. İnterkom demiş bi arkadaş dikkat dağıtacak ise hiç bir müzik dinleme. Büyük araçları sollarken dikkatli ol ve onları sollamanın daha uzun süre alacağını unutma.
Mola vereceğin yerleri planlarken kalabalık ile ıssız arası yerleri seç. Mümkünse daha önce bildiğin yerler olsun. Ne kadar kalabalık ve ne kadar ıssız olursa tehlike artar. Yolda güvenebileceğin araçlar(bay bayan, aileli) denk geldiğinde onlara yakın sürmeye bak(onların önünde belli hızda gitmek iyi olur fakat 155cc ile ne kadar sürer bilmem) Ama onlara yetişecem diyede motosikleti zorlama.
Lastik tamir kiti alıcaksan en az ısı alacak yere koy.
50 derece üzerinde şişe patlayabilir yangın çıkarabilir.
Alet edevatları kullanmayı bilmiyorsan hiç alma ağırlık yapmasın. Birde arıza durumunda ulaşacağın servis vs gibi yerlerin telefon no yanında bulundur. Konumunu mola verdiğin yerlerde ailenin yada güvendiğin birileriyle sürekli paylaş. Allah korusun bişi olursa en son nerde olduğundan sana daha kolay ulaşılır. (Kaçırma vs gibi olaylarda)
Yakıt durumuna göre duraklayacağın yerleri planlamayı unutma.(İsmi bilinen örneğin shell gibi istasyonlardan benzin al). Yoksa benzinsiz yolda kalma ihtimalin var. Yerinde olsam tehlikeli olmasına rağmen yedek benzin alırım bir bidona.
Güzergahı bilsende en son durumunu kontrol et. Yol yapım çalışması vs varmı? Yol çeşitli sebeplerle seni başka yere götürebilir. Yolunu uzatır.
Mümkünse daha büyük (250cc ) bir motosiklet ile yola çık.
En önemlisi ise kamera. Kask kamerası veya motosiklete sabitliyeceğin bi kamera almalısın. (Uzun süreli kayıt ve şarj imkanı olan iyi bi kamerayı yanına almalısın.) Telefon ve kamera için yedek batarya yada powerbank (veya şarj cihazını)almayıda unutma.
Rotanı bilmiyorum ama bölünmüş yol olan rotayı tercih et.
Tekerin düz bassın.
Sürüş sırasında foto çekip rotan bittiğinde paylaşırsan seviniriz.