Bizde de 1 kedi 1 köpek var, kedi bazen kendi mamasından yiyor ama genelde biz ne yersek onu yemeyi tercih ediyor, köpek zaten mama hiç yemiyor hatta yemek diye saymıyor mamaları. Ben 2-3 tane köpek gözüme kestirdim sürekli aç dolaşan, akşamdan yada sabahtan, sahurdan kalan yenmemiş soğumuş haşlanmış yumurtaları veriyorum. Mama versem yemezler büyük ihtimal, zaten çok aç olmadığında iştahla mama yiyen kedi köpek görmedim.
Ama yine de dikkat edin, her köpeğin yanına ah canım benim aç mısın sen diye gidilmez, usulca yemeği verin uzaklaşın. Sizin verdiğiniz yemeği sizden kıskanabilir, çevreden görüp kıl kapanlar olabilir, kavga gürültü çıkar durduk yere. Hepimiz hayvanları seviyoruz ama iyiliği de gösteriş yapar gibi yapmayınız. Bazı entel tiplere gıcık oluyorum, kimsenin kapısının önünde sitesinin bahçesinde başı boş köpeklere yemek vermeyin insanlar haklı olarak tepki gösteriyor. En nihayetinde hayvan bu, pisliği bir kenara önünde ki yemeği kıskanıp sitenin içinde veya sokakta insanlara hırlaya bilir, saldırabilir, hiç biri olmazsa fobisi olan vardır. Yemek verecekseniz kuytu köşede verin oraya alışsınlar hep oralarda takılırlar.