RODAJ MESELESİ

Arkadaşlar meraba forumda yeniyim ben bi mondial 100 uag aldım daha 0 km di bazı problemlerden dolayı ehliyetimi 8 ay sonra aldım aldım almasına fakat taşınıyorum koyacak yer yok diye motoru arkadaşa verdim arkadaşta 3 kişi binmiş motoru baya bi zorlamış arka süspansiyonlarda sıkıntı var gibi motorun gidişi herşeyi değimiş 55 km de ben bügün aldım mümkün olduğunca devirli kullanıyorum üzmeden kullanmaya çalışıyorum önceki 55 km nin ne kadar zararı olur motoruma

devirli kullanıyorum derken redline damı gidiyorsunuz anlamadım motorun kitapçığında yazar kaç bin deviri geçmiyceğin.

sen rodoja uymaya çalış 55km bişey değil zorlama motoru vites değiştir bolca zararı olmuştur illaki motora 3 kişi binmek nedir böylemi emanet ettin sen arkadaşına rodaj bitince benim mondial diğerlerine göre gitmiyor ölü gibi deme ihtimalin var

ahe

devirli kullanıyorum derken redline damı gidiyorsunuz anlamadım motorun kitapçığında yazar kaç bin deviri geçmiyceğin.

sen rodoja uymaya çalış 55km bişey değil zorlama motoru vites değiştir bolca zararı olmuştur illaki motora 3 kişi binmek nedir böylemi emanet ettin sen arkadaşına rodaj bitince benim mondial diğerlerine göre gitmiyor ölü gibi deme ihtimalin var

55 km de bence o kadar etkisi olmaz ya millet neler yapa yapa kullanıyo bişey olmuyo bence abartıyonuz

Motosikletin kitapçığında yazar rodaj bitene kadar belli bir deviri geçilmemesi önerilir.Eğer çok zorlanmışsa o motor başını ağrıtır sizin.Birde bu motosikletinizi kimseyle paylaşmayın.Mesela sevgilinizi başkasıyla paylaşır mısınız tabii ki de paylaşmazsınız.Motosiklette aynı öyle size özeldir.

Arkadaşlar ben zor şartlarda aldım zaten motosikletimi fakat hırsızlar olduğu için sadece haftasonu binmemesi şartıyla emanet etmiştim taşındığım için fakat beni dinlememiş. Rodaj konusunda ise kitapçığı okuduğumda 5000 deviri geçmeyin diyor ben 3000 4000 devir arasında gidip geliyorum yavaş yavaş geziyorum ani kalkış yapmıyorum kesinlikle artçı almıyorum. motosikleti toparlama şansım varmıdır arkadaşlar ? cevaplarınız için herbirinize çok teşekkür ederim bu arada.

yani sıkıtnısız bi rodaj yapmak istiyorum birde arka amartisörler eskisi kadar esnek değil gibi

O model zaten piyasadaki en dandik model. Sen ne yaparsan yap uzun ömürlü olmayacak sürekli sağı solu dökülecek. Arada bir eline anahtar alıp gevşeyen vidaları kontrol etmeni tavsiye ederim.

Motoru bilmem de arkadaşları değiştirmekte fayda var. Emanete üç kişi binilir mi ya?

Son düzenleme:
Sürekli aşırı zorlama ihtimali olmadığından yeni motor olduğu için rodaj süresinden dolayı 50 km az bir rakam zaten sizde 400 500 km gibi rodaj yaparsınız sonra azar azar devir yükseltip hızlanılabilir.4 zamanlı motor olduğundan ve yüksek devirli motor olmadığından sorun olmaz.Ama 3 kişi binme işi pek olmamış.

Zararın neresinden dönülse kar dır. Geri kalan km leri kitapçığa uygun yap derim. Bakım sırasında en kötü süspansiyonu falan değiştirirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar