Ben de yedek parça fiyatlarından şikayetçiyim; her ne kadar oturmuş markalara göre biraz uyguna gelse de özellikle iyi satan modellerin yedek parçalarının pahalı olduğu görüşündeyim. Eskiden çok daha uygundu; bazı parçalara bakıyorum, ilk geldiği fiyatın üç katına yaklaşmış. Dolardan daha hızlı yükselmemiş mi sizce de?
Bir de Ekrem beyciğim, hazır sizi bulmuşken bir konudan bahsedeyim. Bajaj'ın servis konusunda biraz sıkıntısı var, servislerin kafasına göre davranmasına ses çıkarılmıyor. Tam bir standardın oturduğundan bahsedemeyiz.
Belki beni hatırlarsınız,
Karabük Bajaj yetkili servisi konusunda yardımınızı istemiştim. Yetkilileriniz bana şaka gibi arızalı motorla Bartın'a gitmemi söylemişlerdi. Gidememiştim elbette, yolda patlamıştı motor.
Şimdi eski konuları açmak istemiyorum; bitti, gitti. Lakin motorumu satınca tekrar Bajaj almamı engelleyen şey bu servis sıkıntısı. Garanti konusunda hiçbir şekilde güvenemeyeceğim bir yere gidemem. Başka arkadaşlardan da aynı şikayetleri duydum; hatta İstanbul, Ankara gibi büyük yerlerde oturanlardan. Satış sonrası hizmetler konusunda kişisel olarak duyarlı olduğunuzu biliyorum ancak firmada herkesin sizin gibi davranmasını istemez miyiz? Sorunlarımız için hep sizi mi rahatsız edelim? Size ulaşamayınca çözümsüz mü kalalım?
Ben, en azından şimdilik, kaybedilmiş bir Bajaj müşterisiyim. Motorumu seviyorum, o konuda sıkıntı yok. Ancak tekrar Bajaj almamam için önümde kocaman bir sebep var. Servis sorunum olmasa yine Bajaj alır mıydım, evet. Ama yarı yolda bırakılmış biri olarak Bajaj'a tek tavsiyem, müşterilerinize sahip çıkınız. Ben sağda solda "sakın Bajaj almayın" diye gezinmiyorum ancak bir kırgınlık elbette var. Bu kırgınlık yeterince sayıda insanda oluşmaya başlarsa marka olarak değeriniz düşecektir lakin bunları size anlatmıyorum elbette, müşteri ilişkileri konusunda uzman sizsiniz. Ben forum arkadaşlarımla naçizane görüşümü paylaşıyorum, bana katılmayan olursa rahatlıkla söyleyebilir.