Merhaba arkadaşlar, enduro motora başlamak istiyorum, 10 bin TL bütçem var, 2. el olarak mondial extreme enduro ve Apachi 4v Cross arasında ne gibi farklar var, hangisi daha iyidir, boyum 1,93 kilom 87, güç, yakıt tüketimi, sağlamlık ve 2. elde hangisini tavsiye edersiniz.
Güç kuvvet = 4v , tek rakibi wr250r:cat: , yakıtmı? işte orada durun , bu beden ölçülerine uyacak sürüş için yakıt hesabı üzer bu motorda .
Sağlamlık = Şasi çelik/Demir , extrem enduro yapmasamda 13 deda yere yapıştım sümük gibi , birkaçı asfalt idi , şaside milimetrik dahi olsa hasar almayıp , manet kırımı gidonda hafif eğilme ile atlattım , birçok modelde olmayan vites pedal ucu oynar yaylı ve peglerde bu şekilde idi.
Tavsiye edermiyim? ben gibi sıfır edine biliyor iseniz ve modelin ayak marş yatağı kırımı kronik durumu hall edilmiş ise , eliniz yeter derecede tamirata uygun ise "belki".
Yok bütçeniz dahada artar ise sıfır japonların "çelik/demir" şasililerine , değilse hiçbir modelin ikinci elini tavsiye etmem , hele bu modelin.
(3 sene kullandım , gayeet iyi baktım , keyfi silindir sıfırladım, hatta full 6 vitesli şanzuman getirtip taktım , elektrik tesisatını komple kendim kalın saf bakır kablo ve slikonlu su geçirmez konnektörler ile değiştim, karburatör parçalarını teee engeltereden getirttim, mutfağımda yarıp mikron parçalarına ayırıp topladım, kecelerini rulmanlarını skf bulamadıklarımı orjinal sıfırı değiştim, şasiyi komple siyaha boyadım, subablarını yaylarını klavuzlarını yeniledik el caazımla taktım yeniledim , 3 senedir kırıma uğramayan motoru alan genç kardeşim 1 hafta içinde o yatağı kırabildi...vsvs , şuan tenere kullanıyorum , bir depo hacmi 2 konforu şahane , buna rağmen keşke şunun injeksiyonlusu sm trafiğe çıkanı olsa idi sıfır alsa idim diyorum , vayy be bu keratayı seviyormuşum meğer vallahi.)
Exteme mondiyi dönya gözü ile göremedim , bişey söylemem yanlış llur , forumda başlığı olacaktı .
Hasılı kelam bence başka modellere bakın , ikinci ellerden garaj motoru değilse uzak durun.