Sürücü Kursunda ilk defa motosiklete bindim bazı sorularım var :)

Motosikleti
Ns200
Youtube da izlediğin videonun doğrulu nedir? Oradaki kişinin bilgisi? Bütün kurslara genellleme yaparak vasat tabirini neye göre kullanıyorsun? Hiç işini hakkıyla yapan bir yerden ehliyet yada eğitim aldınmı ?
Motorun dik olmadığı her konumda bizi dengede tutacak yegane şey arke tekerin ivmelenmesidir bu nedenle viraj yapılırken hız önceden ayarlanır ve sadece virajın içinde sabit gaz yada çıkışa doğru gaz kademeli olarak arttırılır o iş senin yada youtube da gördüğün gibi değil sen debriyajı çektiğinde motoru yükten alıyorsun haliyle dengesini kaybediyor tam yalpalamaya başlarken tekrar kavrama yaparak dengeye alıyorsun ne gerek var? Gazını ayarla yatır motoru bukadar basit

2010da B 2017de A2 aldım. 2011de de SRC3 belgesi aldım. 3ü de farklı kurslardı. 3ü de profesyonellikten uzak, eğitim vermekten ziyade ticaret yapmak mantığında olan işletmelerdi. SRC aldığım kurs lise diplomamı kaybetti o derece. Böyle yorum yapmamın sebebi yaşadığım bu kötü deneyimlerdir. A2 kursundaki eğitmenim de servis şöförüydü. Parmak arası terlikle gelmişti eğitim alanına.

Diğer söylediğine katılıyorum ama daha önce hiç motosiklet sürmemiş birinden motosikleti yatırmasını bekleyemezsin. Senin söylediğin üst seviye eğitimlerde gösterilir diye tahmin ediyorum. Youtubede ehliyet sınavıyla ilgili ne kadar video varsa izledim ve tabi aeanın videoları. Sonuçta A2 sınavını 2nci seferde kendi kendime öğrenerek geçtim. Kursun bana tek katkısı motosiklet oldu. Bu arada ben virajdan değil gidon kilit dönüşten bahsediyorum.

Son düzenleme:
Kalkınca hemen 2. vitese at dengeni daha iyi sağlarsın. Zamanla alışırsın. Sınava gireceğin kurs motorları ile çalış. Motorun huyunu suyunu kavrama noktasını öğrenirsin sınavda terso olmazsın. Bir de göstergeye asla bakma daima karşıya bak. Bakıştan bahsettiler mi mesela çok önemli.

2010da B 2017de A2 aldım. 2011de de SRC3 belgesi aldım. 3ü de farklı kurslardı. 3ü de profesyonellikten uzak, eğitim vermekten ziyade ticaret yapmak mantığında olan işletmelerdi. SRC aldığım kurs lise diplomamı kaybetti o derece. Böyle yorum yapmamın sebebi yaşadığım bu kötü deneyimlerdir. A2 kursundaki eğitmenim de servis şöförüydü. Parmak arası terlikle gelmişti eğitim alanına.

Diğer söylediğine katılıyorum ama daha önce hiç motosiklet sürmemiş birinden motosikleti yatırmasını bekleyemezsin. Senin söylediğin üst seviye eğitimlerde gösterilir diye tahmin ediyorum. Youtubede ehliyet sınavıyla ilgili ne kadar video varsa izledim ve tabi aeanın videoları. Sonuçta A2 sınavını 2nci seferde kendi kendime öğrenerek geçtim. Kursun bana tek katkısı motosiklet oldu. Bu arada ben virajdan değil gidon kilit dönüşten bahsediyorum.

Gidon kilit dönüşü günlük hayatta kimse kullanmıyor sınavdada bunu kimse istemiyor zaten acemiden motoru yarırmasını bekleyemeyiz diyorsunda motor illaki dönüşlerde yatıyor bu acemide usta ustada olsa bu böyle bizim sınav komisyonları yarım debriyaj gaz olayynı kabul etmiyorlar zaten o şekildede göstermiyoruz ayrıca motoru sarstığı için dengesini bozduğu için bırakmaya kadar gidiyor sınav komisyonu sabit gaz ile dönmek yarım debriyaj yaparak dönmekten çık daha kolay gazı tutturmak kafi öbür türlü bok çuvalı gibi ileri geri gitmekten başka birşey değil

Rahmetli babam bana araba kullanmayı öğretmeye başladığında ( 30 sene olmuştur herhalde :) ), ben de debriyaj-gaz olayını bir türlü beceremiyor ve moralimi bozuyordu. Dedi ki " bak, şu trafikte okuma yazmayı sonradan öğrenmiş, ilkokulu zor bitirmiş bir sürü kara cahil vızır vızır araba kullanıyor, sen mi kullanamayacaksın ". Herşeyde olduğu gibi bunda da başarının sırrı çok tekrar yapmak ve çok çalışmaktır. Moralini bozma.

Gazı verirken depriyajı bırak veya yarım kalsın vites at bırak depriyajı yavaşca sürekli sıkma

Motosikleti
Ns200
Gidon kilit dönüşü günlük hayatta kimse kullanmıyor sınavdada bunu kimse istemiyor zaten acemiden motoru yarırmasını bekleyemeyiz diyorsunda motor illaki dönüşlerde yatıyor bu acemide usta ustada olsa bu böyle bizim sınav komisyonları yarım debriyaj gaz olayynı kabul etmiyorlar zaten o şekildede göstermiyoruz ayrıca motoru sarstığı için dengesini bozduğu için bırakmaya kadar gidiyor sınav komisyonu sabit gaz ile dönmek yarım debriyaj yaparak dönmekten çık daha kolay gazı tutturmak kafi öbür türlü bok çuvalı gibi ileri geri gitmekten başka birşey değil

Bizim buradaki sınav alanında 8 yapabilmek için gidon kilit noktasına geliyor. Ben dediğim şekilde sınavı geçtim sarsma yığılma vs gibi birşey de yaşamadım. Günlük sürüşümde de trafik ne kadar yavaşlarsa yavaşlasın ayaklarımı yere koymadan ilerlemeye çalışıyorum 7-8km hızlarda arabaların arasından sağa sola geçmek için gidon kilit dönüş gerekiyor. Malum o süratlerde trafikte alışverişin fazla olduğu alanlarda motoru yatırmak sağlıklı değil. Yatık vaziyette abssiz ön fren kullanımı da ekstra sıkıntı yaratacak. Yani ben yatırmıyorum siz istediğiniz gibi öğretin. Ben tecrübe ederek öğrenme taraftarıyım. Ölene kadar yolu var, çok sıkıntı değil. Benim gözümde de tüm sürücü kursları eğitim merkezi değil ticarethanedir.

https://www.youtube.com/watch?v=oLbU_UdLI5g

Kullanmıyoruz ama burada dursun belki birinin işine yarar.
Hayati Bilgiler: Gidon Kilit Dönüş

Bizim buradaki sınav alanında 8 yapabilmek için gidon kilit noktasına geliyor. Ben dediğim şekilde sınavı geçtim sarsma yığılma vs gibi birşey de yaşamadım. Günlük sürüşümde de trafik ne kadar yavaşlarsa yavaşlasın ayaklarımı yere koymadan ilerlemeye çalışıyorum 7-8km hızlarda arabaların arasından sağa sola geçmek için gidon kilit dönüş gerekiyor. Malum o süratlerde trafikte alışverişin fazla olduğu alanlarda motoru yatırmak sağlıklı değil. Yatık vaziyette abssiz ön fren kullanımı da ekstra sıkıntı yaratacak. Yani ben yatırmıyorum siz istediğiniz gibi öğretin. Ben tecrübe ederek öğrenme taraftarıyım. Ölene kadar yolu var, çok sıkıntı değil. Benim gözümde de tüm sürücü kursları eğitim merkezi değil ticarethanedir.

https://www.youtube.com/watch?v=oLbU_UdLI5g

Kullanmıyoruz ama burada dursun belki birinin işine yarar.

Sizin sınav alanınız farklı bir yönetmeliktemi işliyor acaba 3 farklı sınıf 3 farklı motorla hiçbir zaman gidon kilit dediğin noktaya gelmeden çok rahat bir şekilde yapılıyor ama sende haklısın başı boş kalınca kişi doğru yanlış yalap şap öğreniyor ve bunu doğru sanıyor youtube konusunda 6 ay kadar olmuştur kendini eğitmen sanan arkadaşın biri viraj eğitimi veriyor dıştan içeyi anlatıyor belkide tek bildiği doğru o ne apaks ne başka birşey adam dıştan giricem diye karşı şeritten yatırıyor motoru araba gelse kafa kafaya girecek oda yetmezmiş gibi virajın ortasında fren yapıyor millet izleyip yorum atıyor hele bir dayı var ölüm freni diye birley paylaşmıştı çıldırmamak elde değil her ak sakallı dedemiz değil ne yazıkki

Ben A2 Alırken Başta Zorlandım Ama İstop Değil Motor Gitmiyordu Ve Hocaya Sordugumda Bana Dediki Size Zoru Öğretiyoruz Simdi Seneye A Ehliyetine Gircem Insallah Motor Gitmemezlik Yapmaz A ehliyetine Girerken :D

2 ay once Istanbul'da girdim sinava. Gayet guzel yarim debriyaj, arka fren, gaz uclusuyle aldim ehliyeti. Sizin oralar sakatmis...

Arkadaşlar değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. 9 haziranda direksiyon sınavına girdim ve A2 ehliyetimi almış bulunmaktayım. 😊

Otomobili ilk sürdüğün günleri hatırla zaten sürüyormuşsun. Hangimiz stop ettirip durmadık? Rampada sorun dur kalk sorun ışıklar başa bela. Her kalkmada gaz debriyaj sıkıntısı. Anlattığın bu. Ben ilk 40 yaşımda bindim.bak 40 dikkat et. Refleksler sen gibi değil :) şimdi fıldır fıldır iller arası geziyorum. İlk 2 ay zordu çevrem yoktu düştüm kalktım. Cruiserle başlamanın zorluğu da var tabii. Anlattıkların kusur değil deneyimsizlik. Tecrübe geldikçe zevk gelecek. Hatalar gidecek. Acele etmemeye bak. Mesela bu abin gibi chopper stopie videolarıyla başlama :))

Hacı ne kadar açarsan aç debriyajı orantılı kullanmadığın sürece o iş olmaz.
Merak etme 150cc motorda gazı sonuna kadar açıp debriyajı yavaş yavaş bıraksan bile bişey olmaz.
Tecrübe sabit

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar