"NEYİ anlamakta zorlanıyorsunuz..?
Adamlar türklere satmadı... HALK'a açmadı.. ELİN GAVURUNA VERDİ GİTTİ... LÜBNANIN GAVURU, amerikan gavuru, yunan gavuru say say bitmez.."
bu nasıl bir kafa ya? senin şimdi yeterli miktarda paran olsa dünyanın her yerinde yatırım yapabilir, taşınmaz edinebilirsin. kimse de sana "elin gavuru" demez.
dünya artık dibine kadar globalleşti. iletişim arttı. herkes yatırım çekme peşinde.
kasabalı, pardon köylü kafası ile bir adım ileri gidemeyiz dostum!
Şimdi bakın bi daa anlatayım:
Elektrik dağıtım şirketi TEDAŞ devletindi, PARÇA PİNÇİK edilip ANADOLU DELİKANLILARINA SATILDI ya..
ZARAR EDİYODU hani, onuştana satıldı.. (Siz öyle sanmaktasınız.)
Şimdi özelleşti, güzelleşti ZARAR ETMEMESİ LAZIM.. Di mi?
Eee gene ZARAR (!) ediyor kardeşim..
Hatta zarar etmekle KALMIYOR, BU ZARARI faturasını vaktinde yatıran ve KAÇAK ELEKTRİK KULLANMAYAN namuslu VATANDAŞA %20+kdv+TRT+okuma vs diye geçiriyo..
Ve sen NİYE BENDEN KAYIP KAÇAK alıyosun ey şirket ver paramı geri DİYEMİYORSUN..
Meclisten çıkan kanunla(!) itiraz etme hakkın KAPALI.. Yani DEVLET seni değil, seni kazıklayan şirketi KORUYO..
Bu nasıl özelleştirme?
Pekii bu ŞEKER fabrikaları satılınca ÜRETİM YAPACAK, senin çiftçinden pancar alacak mı sanıyorsun? Zaten kota ile EKİLİYOR PANCAR!
YOOO..
Fabrikaları kapayıp, MISIRDAN yapılmış NİŞASTA BAZLI ŞEKERİ DAYIYACAKLAR önüne..
Adamlar zaten fabrikaları kapatıp KENDİ arjantinde amerikada ürettikleri ŞEKERİMSİ maddeyi satabilmek için alıyor..
TEKEL'i alanlar naaptı?
Senin çiftçinden TÜTÜN mü aldı?
HAYIIR?
Sigara fabrikasını 2008 de kapadı...
Al sana BAT, british american tabacco al sana JTİ japan tabacco international..
Şimdi tütün ekmek serbest SATMAK YASAK..
Şimdi yukarda saydığım bu işler YATIRIM oluyor, globalleşme oluyor öyle mi?
O zaman söyleyin siz beni kasabalı kafamla anlayamadığım bu pancar ve tütün çiftçilerinin ne yapacağını?