oha lan , yuh ......
trafik sigortası , plaka falan derken 28 bin tl verip 250 cc scooter mı alacağız , bu iş gerçekten tecavüz olmaya başladı ,
bu işin tek yolu var : A L M A Y I N ...
"Ne alacağız o zaman ?" sorularına cevap ; 2. E L
Aslında 2. el de yakında çözüm olmayacak. Domino etkisi gibi birbirini tetikleyen bir durum mevcut. Çünkü sıfır satış fiyatı artınca herkes 2. elde motorlarına fahiş fiyatlar istiyor.
Son 2 yıldır ikinci el fiyatlaını takip ediyorum ve maalesef 2. el fiyatlarında da çok hızlı artışlar başladı. Mesela Honda NSS300 forza abs li çok düşük km dekileri bile 16 bin tl civarına bulunabilirken şu anda düşük kmlilerine 20-22 bin tl istemeye başladılar. Neden? Çünkü sıfırının 25bin TL olduğunu gören fiyatını şişiriyor.
2014 ve üstü güncel Xmax 250 kasasında da şuanda bu fiyat artışları başladı. 13bin-14bin tl civarına absli modeller bulunabiliyorken şu anda abs olmayan düşük km dekilere 15-16 istemeye başladılar bile.
Peki satışlar ne alemde? Hem sıfırda hem 2. elde bir yavaşlama söz konusu. Bence herkes elindeki motorun kıymetini bilsin. Çünkü bu ekonomide bu gidişatla sıfır motor almak için çok daha uzun süreler çalışıp para biriktirmemiz gerekecek.
Dikkat ettiniz mi 300'lük listede yok. Az önce servisteydim sordum arkadaşa kaç tane gördün 300'lük satışı diye. 6 filan dedi. Liste de olmaması normal o zaman.
Birde bu fiyatlar lansman ve fuardan sonra yine yükselir biliyorsunuz. ötv, kdv, gümrük vergisi ve kur olayı fiyatı çok başka yere götürüyor maalesef.
Param olsa yenilerdim kasayı ama para olmayınca elimizdeki ile devam :cherry:
Valla hocam ben param olsa da almam. 250cc skutere 27 bin TL vermeyi bünyem kaldırmaz, mantığıma ters düşüyor.
Sonuçta eti belli budu belli. Şu anda kullanmakta olduğumuz motora göre ne avantajı olacak?
Hesap kitap yapalım, bakalım mantıklı mı?
Performans: Uçup kaçacak hali yok 250cc nihayetinde performansı yakın olur. Haydi diyelim 0-100ü yarım saniye daha hızlı olsun.
Yakıt tüketimi: Daha az yakacaktır muhakkak. 100km de 0,5-1 lt daha az yaksa, çok abartı bir fark olmayacak.
Konfor: Amortisörlerde belki iyileştime yapılmış olabilir. 20tl verip bi yastık koyarım totomun altına, al sana konfor
Hatta gerekirse gider airhawk alırım, ileride de her motorumda kullanırım, konforda zirveyi yaşarım.
Tasarım: Görsel olarak çok daha güzel, kabul. Ama sırf görselliğe o parayı vermek yine mantıklı gelmiyor bana.
Kullanım olarak her yönden 1 birim öndeyken, fiyat açısından 5 birim geride. Bu fiyatla neresinden tutsam mantıksız, neresinden baksam saçma geliyor