Hocam yetkili servise veya tanıdığın iyi bir scooter ustasına baktırman yeterli olacaktır.
Ben servisteki ustaya Xmax'in motor ömrünü sordum, düzgün kullanırsan ve bakımlarını aksatmazsan ömürlük dedi
Biraz abarttı aslında ama demek istediği motor bloğunun sorunsuz olduğu ve uzun ömürlü olduğu aslında. Yani en az 100bin km gitmesi lazım.
Alırken mutlaka bir ustaya göster. Genel olarak nelere dikkat etmeliyim dersen; motorda kalkışta silkeleme aşırı titreşim gibi bir sorun var mı? motorun sağında solunda kırık parçaları veya bir kazası var mı? varyatör çalışma sesi düzgün mü? güç aktarımı kesintisiz ve sarsıntısız mı? motorda sürüş esnasında sağa sola çekme vs var mı? bu hususlara dikkat edebilirsin.
Varyatör kısmı önemli. Sadece debriyaj balatası orjinali 580tl civarında. Ön varyatör fiyatını net bilmiyorum ancak onunda fiyatı o kadar vardır. Varyatör iyiyse ve sadece bagalarda sorun varsa bagalar ucuz seti 80tl. Kayış 20bin km de mutlaka değiştiriliyor. Onun da fiyatı 220-250 tl civarı.
Ağır bakım denen bakım 20binde oluyor hocam. Varyatör kısmı açılıp temizleniyor, kayış değiştiriliyor, buji değiştiriliyor, yağ ve filtreleri de değişiyor.
Bakımları yetkili serviste yaptırırsan her bakımı pahalı

İyi bir scooter ustası da bakımlarını rahatlıkla yapabilir.
Aksesuarları da ateş pahası, arkadaşlar bahsetmiş zaten. Ancak dengesi olun, gidişi olsun, frenleri olsun gayet güzel bir motor. En büyük eksisi sert selesi ve sert arka amortisörleri.