Ben dini bütünlerle sevgili olup dinden çıkartıyorum genelde.
zebanilere onbaşı yaparlar seni kanka
Ben bu konuda hocamın sözünü dinlerim,vakti zamanı da, bir sohbette değerli ve saygideğer Hocamiz Sayın Adnan OKTAR bu soruya cevap verdi ve İslamiyete göre kesin evlenilmez demiştir.
Ateistim, eşim inançlı. 20 yıldır evliyiz. Oluyormuş demekki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------
Beni dine döndürmek için tartışmaya girenler sırasıyla önce deist , sonra agnostik ve sonunda ateist oluyorlar. Beni doğru yola (!) çekmeye çalışanları da baştan uyarıyorum o yüzden " Birader uzak dur, dininden olma" :mrgreen:
Ateistim, eşim inançlı. 20 yıldır evliyiz. Oluyormuş demekki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------
Beni dine döndürmek için tartışmaya girenler sırasıyla önce deist , sonra agnostik ve sonunda ateist oluyorlar. Beni doğru yola (!) çekmeye çalışanları da baştan uyarıyorum o yüzden " Birader uzak dur, dininden olma" :mrgreen:
peki yok olmak sana da korkutucu gelmiyor mu? yani öldükten sonra başka bir yaşam biçimine inanmak istemiyor musun?
Bu durumda yengeye inançlı diyemeyiz.
Karışmak haddime değil. Bu durum doğru veya yanlış diye yorumdada bulunmuyorum. Ben sadece İslam dinine göre caiz olup olmadığını yazıyorum.
Müslüman kadın sadece müslüman erkek ile nikah kıyabilir. Müslüman erkek ise ilahi dinlerden bir kadın ile nikah kıyabilir. Zerdüşt ile olmaz mesela. Ateist deist vb ilede olmaz. Yahudi olabilir.
Yani bu durumda sizin dini nikahınız yoktur. Dini nikahı umursamayan bi insanda inançlı sayılmaz. Gerçekten inanan müslüman en büyük günahları bilir ve yapmaz.
Rusya'nın elinde bulunan bir füze Fransa büyüklüğünde bi toprak parçasını yok edebiliyor. O füze ateistti dindardı ayırtetmiyor siz sevgilide ayırt ediyorsunuzKeza ABD nin silahlarıda öyle pek ırkçı, faşist değil, hiç ayrım yapmıyor.
Acaba diyorum dinimiz mi yoksa eğitim seviyemizden dolayı mı böyle yerimizde sayıyoruz. Biz aklımızı bu sorularla meşgul etmeye devam edelim, aklımız varsa tabii...
Hatunlarda erik gibi kütür kütür adnan ağzının tadını biliyor he