peki yerlerin buz olduğunu farketmediğini var say ve kışın sabahın 7 sinde işe giderken yokuş aşağı hangi freni kullanırsın o soğukta? ben arka frene bastım ama frende sorun var falan dedim kendi kendime meğersem yol komple buz pisti olmuş farkında değilim ben! ön frene zaten dokunmadım ve motoru dik tuttuğum için arkayı baya bir kaydıra kaydıra indim sonra zaten frene basmaktan vazgeçtim.
sen yazı kışı uyduruyorsun gibi geldi biraz bana. hiç unutmam bu geçtiğimiz kış saat 16:10 gibi kar bir anda bastırdı ve yağmaya başladığı anda her yer kar oldu ve bende yolda yakalandım o yağışa ve beylikdüzünden büyükçekmeceye vardığımda e-5 kar içindeydi ve kaza atlattım. büyükçekmeceden güzelceye varmadan hava filtresi dondu ve motor stop edip duruyordu ve rolantiyi 5 bin devire almak zorunda kaldım hiç unutmuyorum.
arabalar zaten duran araba saplanıp kalıyordu.
rüzgarda vardı kaydıra kaydıra geldik hiç unutmam o günü. parmaklarım sırayla buz tutup ateş gibi oluyordu soğuktan.
yani kızakla almam gereken yolu motosiklet ile aldım yani ön fren zaten kullanmıyorum gibi bir şey kışın. lastikler irc ve kışın taş kesiliyorlar.
yani ne diyeyim? varsa abs koyun yoksa kombineyi ben manuel hallediyorum.
Buzlu yokuşta arka frene basılı inerken ön kitledi mi?