- Konu Yazar
Yani sonuç olarak anlamışın ne dediğimi, sorun yok!
TDK ' daki kişiler de benim gibi insan sonuçta onlar hata yapmışlar. Çünkü babam da motorsiklet kullanırdı. Keşke Türkoğlu'na gelip bide orda sorsalardı. Sende konu hakkında yorum yapacaksan yap. Benim yazım hataları ile ilgili de bir ara konuşuruz. Yoksa Türk'lerin motorsiklet kelimesi 100 yıldır var. Biri gardaş diyor, biri ede diyor, biri kardeş diyor, biri uşağım diyor: yani herkes bişey der sen kabul etmekte neden bu kadar zorlanıyorsun. Ben buyum arkadaşım, geçmişimde buydu, geleceğimde bu !
Motorsiklet falan derken ??????Yardımcı olmayacaksan ugraşma arkadaş benimle. 16 17 yıldır motorsiklet falan kullanıyorum bu makineyi sırf sen öyle diyorsun motosiklet olmaz Motorsiklet
Konu hakkında yazacasan yaz yoksa başlacam şimdi!!!
Mustafa Bey, sinirlenmeye gerek yok. Siz konunuza devam ediniz.
Bu arada, doğrusu "motosiklet" olacak.![]()
Motorbisiklet diyelim tam olsun.
Kendi motorumu yapacağımı biraz açmak lazım. Sıfırdan kendim tasarlayıp hadi silindirini pistonunu satın alıp toplayacağım dersen bir yere kadar olur gibi gözükür. En azından uygun karbüratörle falan belki yerinde çalışır bile ama o motora binilmez. Bunun amortisörü var, şasi geometrisi var, o amortisörün sertliği ne olacağı var. Şasinin tasarımı nasıl olacak, motoru taşıyabilecek mi ? Kaynaklarına güvenilebilecek mi ? Bunlara cevap vermek gerekiyor. Ben Orange County Choppers'ın motorlarına bile güvenip binmem. Adamlar lastik sığmıyor diye arka tarafı canavarla oyup deliği lehimle kapatıyorlar. Yolda tekerlek fırlar mı fırlamaz mı bilinmez ? Kelle koltukta gezerim diyorsan o başka.
Neyse, bu işler çocuk oyuncağı değil. O motora ruhsat falan da alamazsın. En iyisi eski bir 250'lik motoru kelepir fiyatta alıp kesip biçerek istenen şekle sokmak.
Al bi cg taktır 250 lik blok git ruhsatada işlet tamamdır.
Ama şunu da söyleyim, hızlandığı gibi durabilecekmi ne kadar güvenli olacak 90 küsür kiloluk makine o motorla baş edebilecekmi hepsi kafamda bi soru işareti.
Ben internet aramalarımda motorsiklet yazıyorum hemen aradığım çıkıyor. Sen motosiklet diye arama yapıyorsun yine ardığını buluyorsun. Herkes bizi anladı ama sen niye anlamıyon. !!?
Ruhsata işletme işi o kadar kolay yani.
Çok merak ediyorum nasıl yapıldığını. Ben blok değiştirdim bi yol gösterde bende işleteyim ruhsata.
Yapmak kelimesinin, "Oo kanka yeni telefon yapmışsın." veya " Herif sevgili yapınca bizi unuttu." örneklerinde olduğu gibi satın almak ya da bulmak anlamında da kullanılıyor olması, bir şeyleri üretmekten ne kadar uzak bir kültüre evrildiğimizin çok acı bir göstergesi. Ben de başlığı görünce, satın almak kast ediliyor gibi düşündüm.
Çorumlu yada yozgatlı galiba, konyada olabilir. O yüzden hiç çenenizi yormayın arkadaşlar.
Yürüyedur yiğidim.
Sadece ek bir fikir: Moduler dizayn edin. Ileride durum olursa sagina soluna birer 250cc daha ekleyip 750cc yaparsiniz. Baktiniz cok yakiyo, birini iptal edersiniz filan.