Su düzenleyicisi dedikleri çeşme suyundaki klor ve kloramin gibi zehirli kimyasalları yoketmek için kullanılır. Kutusu yada şişesi üzerinde kaç litreye kaç damla damlatılacağı yazar ve kullanım sonrası bi ölçüm gerekmez.
su düzenleyicisi şart mıdır? Bence sizin de dediğiniz gibi şart değildir. Tatlı su için suyu dinlendirmek ama dinlendirirken de havalandırmak (bir sirkülasyon motoru yada hava motoru) gereklidir ki klor uçsun ayrıca su bozulmasın. Durağan su bozulur ve klorda geç uçar. 1 gün hareketlendirerek dinlendirmek yeterlidir. Ama naparsanız yapın çeşme suyundaki kloramin, nitrat, fosfat ve nitritten bu şekilde kurtulamazsınız. Tatlı su balıkları bunlara karşı biraz daha dirençlidir ama işi layığıyla yapmak için Ro su arıtma cihazı güzel olur.
Akvaryum ne tür olursa olsun suyu, kayayı, dekoru, kumu koyup balık atılmamalıdır. suyun döngüsünün oturması için ya başka bir akvaryumdan bi kaya parçası alınıp suya konmalı yada bakteri kültürü eklenmelidir. Tatlı su için 2-3 gün deniz akvaryumu (tuzlu su) için minimum 20 gün canlı kanmadan beklenmelidir.
şimdi güzel anlatmışsınız çok beğendim fakat sıkıntı bizde şu iyilerini tenzih ediyorum
şerefsiz bir akvaryumcu tayfa var yeni başlayan adama atmadıkları kazık kalmıyor sağolsunlar
insanlar canından bezdiği için vazgeçiyor hobiden
bende halen 150X60X50 tank full bitkili
lowtech çok iyi oluyor
akvaryumda halen balık yok sadece bitki ve salyangoz birkaç tür karides
deniz akvaryumu masraflı biliyorum denedim beceremedim
ama bitkili öyle değil eğer ışık sistemini düzgün kurarsanız başka da hiç bir masraf istemiyor
ben extradan karbondioksit için otomatik sistem kurdum o kadar
eve geldiğim saate ayarladım
işten gelince ışık yanıyor yatmaya yakın sönüyor
bende keyifle izliyorum