Akvaryum Hobisi

http://www.hayvansitesi.com/amfibyum-amfibi/axolotl-aksolotl/

Meksika semenderi ve bitkiler niyetim. Yerleşik duzenim yok su an. Maalesef büyük akvaryum gerek. Araştırıyorum ben de uzun zamandır .

Biri ile tanışmıştım, kendi el imalatı akvaryumunu bitkilerini ekiyor idi Geçen sene evlenince elini eteğini çekti bu işlerden :)
Cidden teşekkür ederim muhakkak size ulasirim fikir danışmak için.

3 senedir bitkili akvaryumlarla uğraşıyorum. Low tech ile başlayıp şu anda high tech yapıyorum. Şu anda tankım yaz oludğundan dolayı boş. Eylül'e doğru bir iwagumi yapmayı düşünüyorum. Tüm malzemelerim tam :)

Yıllar önce afrika cikleti olan tanganyika gölünde yaşayan blue zaire moba beslemiştim. Benim aldığım zamanlar 10 cm boyundaki yavruların tanesi 125 liraydı.Şimdi zaire bulmak çok kolaymış. İşin komik tarafı burda inanılmaz paralara satılan mobayı vatanında yerli halk gıda maddesi olarak tüketiyor. :sunny: Bu balığı bilmeyenler için şöyle diyeyim frontasa burundinin mavisi :wiinkk: Benim en son ölen balığım 35 cm boyundaydı.

Ben de meksika semenderi sahiplenmek istiyorum :) onu da gıda olarak tukeetiyorlar . Kolay çoğalan bir canlı ama gıda olarak tukeettiklerinden nesli tükenme tehlikesinde

3 senedir bitkili akvaryumlarla uğraşıyorum. Low tech ile başlayıp şu anda high tech yapıyorum. Şu anda tankım yaz oludğundan dolayı boş. Eylül'e doğru bir iwagumi yapmayı düşünüyorum. Tüm malzemelerim tam :)

ben de bu aralar ciddi ciddi akvaryumu bozup iwagumi yapmayı düşünüyorum

150X50X60 avaryum da 60 küsür neon tetra
2 çöpçü
4 cüce vatoz
6 farklı türde salyangoz (elma salyangozu değil)

17 farklı bitki türü

3 parça büyük mango kökü filan

büyük ihtimal tamamını bozup zemine montecarlo veya hemiantus kuba ekecem
üste de mangonun biri ile ağaç görüntüsü javamoss
ek olarak en fazla anebias barteri belki ekleyebilirim

Yıllar önce afrika cikleti olan tanganyika gölünde yaşayan blue zaire moba beslemiştim. Benim aldığım zamanlar 10 cm boyundaki yavruların tanesi 125 liraydı.Şimdi zaire bulmak çok kolaymış. İşin komik tarafı burda inanılmaz paralara satılan mobayı vatanında yerli halk gıda maddesi olarak tüketiyor. :sunny: Bu balığı bilmeyenler için şöyle diyeyim frontasa burundinin mavisi :wiinkk: Benim en son ölen balığım 35 cm boyundaydı.

akvaryuma ilk başladığım yıllarda kedi balığı besledim o zaman 1 metrelik tankta 70 cm ye ulaştı hayvanlar korkudan yem atamaz olmuştum
benim bi arkadaşa verdim evinin bahçesinde havuz vardı (havuz dediysem çiftlik hayvanları sulansın diye yapılmış basit bişey)
en son 1 buçuk metre filan oldular diyordu ondan sonrasında haberim yok
arkadaşı tanıyorsan Rakı eşliğinde yemiştir :mrgreen:

u arada chiclid olarak astronot besledim oscar da diyen var
bir çift köpek gibiydi üçkağıtçılar elimden yem yiyorlardı
elimi suya sokunca gelip sürtünüyorlardı filan
onları da yaklaşık 40 cm kadar büyüttüm
çok iyi fiyata sattım sattığım hıyar 3 günde öldürdü hayvanları

ölünce ne yaptınız. atsanız atılmaz da 35 cm balık

Öncelikle geç cevap yazdığım için herkesten özür dilerim normalde konu dışı bölümüne pek girmiyorum :) ancak uyarı(beğeni)falan gelince cevap yazılmıştır diye girip bakıyorum.

Değerli DKN hocam geçenlerde benim blue zairelerin resimlerini buldum , yapabilirsem resimleri buraya koyacağım. En son balığım öldüğünde dediğim gibi 35 cm civarıydı. O zamanlar ben balkonda çeşitli bitki türleri yetiştiriyordum.

Dedim kendi kendime balığı klozete atmak olmaz dışarı gömsem aklım orda kalır bizim mahallenin çocukları uğraşır bende annemden gizli balığı saksının dibine gömdüm. Şöyle söyleyeyim balık saksıya zor sığdı.

belki otopsici hocam bu konuda bana katılır ondan sonra sanırım kauçuk yada japon şemsiyesi bitkisiydi tam hatırlamıyorum ,affedersiniz ulan bi baktım çiçek resmen coştu yada bana öyle geldi ne bileyim resmen rengi falan daha yeşil oldu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:55 ----------

Ben de meksika semenderi sahiplenmek istiyorum :) onu da gıda olarak tukeetiyorlar . Kolay çoğalan bir canlı ama gıda olarak tukeettiklerinden nesli tükenme tehlikesinde

Açıkçası Meksika semenderi hakkında pek fazla bir bilgim yok ama şimdi baktım çok şirin bir şey :) Dediğim gibi ben daha çok afrika cikletleri ile ilgileniyordum. Nasıl diyeyim TANGANİKA HABİTATI ile ilgileniyordum. Belki Meksika semenderini güney Amerika cikletleri ile uğraşanlar daha iyi bilir :wiinkk:

Son düzenleme:
Akvaryum savaşlari diye bir belgesel var. Dijiturkte o adamlar bu işi iyi biliyor. Japon baliklari var zahmetsiz.önceden beslerdik şimdi yok :(

ben de bu aralar ciddi ciddi akvaryumu bozup iwagumi yapmayı düşünüyorum

150X50X60 avaryum da 60 küsür neon tetra
2 çöpçü
4 cüce vatoz
6 farklı türde salyangoz (elma salyangozu değil)

17 farklı bitki türü

3 parça büyük mango kökü filan

büyük ihtimal tamamını bozup zemine montecarlo veya hemiantus kuba ekecem
üste de mangonun biri ile ağaç görüntüsü javamoss
ek olarak en fazla anebias barteri belki ekleyebilirim

akvaryuma ilk başladığım yıllarda kedi balığı besledim o zaman 1 metrelik tankta 70 cm ye ulaştı hayvanlar korkudan yem atamaz olmuştum
benim bi arkadaşa verdim evinin bahçesinde havuz vardı (havuz dediysem çiftlik hayvanları sulansın diye yapılmış basit bişey)
en son 1 buçuk metre filan oldular diyordu ondan sonrasında haberim yok
arkadaşı tanıyorsan Rakı eşliğinde yemiştir :mrgreen:

u arada chiclid olarak astronot besledim oscar da diyen var
onları da yaklaşık 40 cm kadar büyüttüm
çok iyi fiyata sattım sattığım hıyar 3 günde öldürdü hayvanları

Hocam yanlış hatırlamıyorsam astronot balığı da güney amerika çikleti çok zeki ve kurnaz balıklardır. Dediğim gibi bu hobi ile uğraşalı çok uzun zaman oldu bazı astronot balıkları elinize yemi alıp suyun üstüne atmadan zıplayıp suyun üstünden yemi zıplayıp elinizden kapıyorlar.

Tabi bu olay bütün bütün astronotlar için geçerli olmayabilir!

Mesela bende dişi beta vardı özel betalıkta baktığım parmağıma kafa atardı. Bilirsiniz erkek betalar meşhur uzun tüylü ve püsküllü olan havalı tiplerdir dişiler ise küçük sıska ve tüyü az ve püskülsüz olur! Ben dişi beta bakıyordum nedense erkek beta fazla bakmadım. Zaten dişi beta bulmak daha zordu o yıllar!

Son düzenleme:

DKN

ölünce ne yaptınız. atsanız atılmaz da 35 cm balık

Öncelikle geç cevap yazdığım için herkesten özür dilerim normalde konu dışı bölümüne pek girmiyorum :) ancak uyarı(beğeni)falan gelince cevap yazılmıştır diye girip bakıyorum.

Değerli DKN hocam geçenlerde benim blue zairelerin resimlerini buldum , yapabilirsem resimleri buraya koyacağım. En son balığım öldüğünde dediğim gibi 35 cm civarıydı. O zamanlar ben balkonda çeşitli bitki türleri yetiştiriyordum.

Dedim kendi kendime balığı klozete atmak olmaz dışarı gömsem aklım orda kalır bizim mahallenin çocukları uğraşır bende annemden gizli balığı saksının dibine gömdüm. Şöyle söyleyeyim balık saksıya zor sığdı.

belki otopsici hocam bu konuda bana katılır ondan sonra sanırım kauçuk yada japon şemsiyesi bitkisiydi tam hatırlamıyorum ,affedersiniz ulan bi baktım çiçek resmen coştu yada bana öyle geldi ne bileyim resmen rengi falan daha yeşil oldu.

muhahaha :mrgreen: ne güldüm ya :cherry:

ortalığı az şenlendirelim

13924913_128908017554818_6741763917808454008_n.jpg

13921040_128908117554808_5174252885134280021_n.jpg

13934910_128908194221467_381746599416896560_n.jpg

13906724_128908230888130_1790927968250103677_n.jpg

Motosikleti
Mondial Virago 50i

Esime gosterdim de "sakin alma askim ben bundan korkarim insan gibi bu dedi" ama bence sirin :)

astronot besledim oscar da diyen var

On sene olmustur bende besledim, 150 lt de bir kaplan birde albino vardi, bebeyken alip 20 cm yapmistim. Akilli lakin zor hayvanlar, akvaryumda rott beslemek gibi birsey.. :mrgreen:

Ahhh ahh zamanında babamla beraber uğraştığımız tropikal calı doğuranlarla dolu akvaryum vardı. 100'den fazla vardı içinde altında da yavru akvaryumumuz falan vardı. Seneye kendi evime yapacam bitane kafamda var hala. :salut:

yol ayrımındayım bozup iwagumi mi yapayım yoksa sadece budayıp bu haliyle mi bırakayım

Iki gün önce aldığım 2 Piranha ile ben size katılmış bulunmaktayım.Akşam fotoğraflarını atacağım.
Akvaryumla ilgili bilmem gereken bir şeyler var mı ?

Damacana su koyuyorum akvaryuma bir adet hava ve temizleme motoru var akvaryumun 90 litrelik bir akvaryum.

Piranha sayımı arttırmak istiyorum 4 adet daha ekleyerek 90 litrelik akvaryuma küçük mü gelir en de bir de 130 litrelik var ona geçirmem gerekir mi ?

Bir de hayvanlara tavuk göğsü verdiğim için su yağlanıyor Bununla ilgili bir şey yapmama gerek var mı Yoksa filtreye tamamen güvenmeli miyim ?

Dün bende sump temizliği yaptım baya yordu.Ben de Moba besliyorum 6 dişi 1 erkek kolonim var.Tankım 200x70x60 :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar