Şu aralar bendeki onu mu alsam bunu mu alsam sorunsalını bugün çözmüş bulunuyorum . Bayram için İzmir'deyim ve bugün 40 derece öğle sıcağında biraz motorcuları gezeyim dedim. Şansıma tek motorcuda (Motoroom) Freedom hariç ilgilendiğim tüm cruiser modelleri buldum. Motorlar şunlardı :
- Kuba Superlight 200
- RKS Blackster 250
- RKS Cruiser 250
- Regal Raptor Daytona 250 (2017)
- Regal Raptor Daytona 250 (2015)
- Regal Raptor DD250-9B
- RKS Cruiser 250
- Daelim Daystar 250
Şimdi Falcon'u bunlardan ayrı tutuyorum çünkü aynı kalitede değil. Motorların hiçbirini sürmedim, sadece üzerlerine bir oturdum, arkama kızımı oturttum o kadar. Ancak bu bile motor elemeniz için yeterli oluyor. Öncelikle aralarında en kalitelisi Daystar 250. En kalitelisi derken bunun malzeme kalitesi 10 ise, diğerleri 8'dir. Üzerine oturunca da Daystar gayet rahattı o yüzden Daystar'ı cebe koydum. Benim için konfor olmazsa olmazdır. Diğerleri içerisinde Blackster'i, ve 2017 Daytona'yı üzerlerinde rahat edemediğim için eledim. 2015 ile 2017 arasında gidon farkı var. 2017'de hem eller hem de ayaklar öne uzanıyor ve ben bu şekilde yolculuk yapamam ki zaten fıtığım var. Ayrıca kazık gibi arka amortisörü bulunuyor, selesi sert ve kızım da rahat edemedi. DD250-9B ise aralarında açık ara en rahat motordu. Fosur fosur amortisörleri ve patron koltuğu gibi rahat selesi ile konfor olarak beni kendine hayran bıraktı diyebilirim. Superlight da çok rahat bir motor ama bana göre performans olarak başlangıç seviyesinde kalıyor. Fiyat olarak Regal 9B 12000 TL, diğer 250'ilkler 14750 TL. Bunların içerisinde enjeksiyonlu 2018 modelin fiyatına da bağlı olarak tercihim büyük olasılıkla Regal Raptor DD250-9B olacaktır diye düşünüyorum. O olmazsa da Daelim Daystar. Tabi yeni yılda Lifan V16 gelirse işler dwğişebilir.
Göreceğiniz üzere tercihim tamamen konfor odaklıdır. Performans olarak çok beklentim yok.