gözlük için eski gözlüğümün ölçüsü aynı olunca onu motor kullanıma ayırdım. Her sabah çıkmadan önce gözlüğü temizledikten sonra 1 er damla traş köpüğü yayıp yola çıktım. Ankara'nın en soğuk kış günlerinde maske ile kullanırken buğulanma sorunu yaşamadım. Yapabilirsem güneş vizörlü bir kask alıp. vizörü numaralı yapacağım. Mesafe olarak gözlükle aynı olmadığı için numaralar değişecektir. Yapabilirsem baya kullanışlı olacak.
Hocam sürekli farklı model gözlükler kullanmanız gözü yorar, göz onlara alışmak için bir çaba sarf ediyor. Fark etmeseniz de odak noktaları farklı onların. Ben hep 2 gözlük yaptırırdım 2 3 ayda bir değiştirmek için, taktığım gün denge kaybolur başım dönerdi.
Isıtmalı vizör sistemi var. HJC cs15 için satıyor diye biliyorum. Bildiğimiz rezistanslar geçiyor, powerbank gibi bir şeye bağlanıyor ısıtarak önlüyor buğuyu. Ama gözlük kullanan adamda işe yaramaz. Vizör buğulanmasa gözlük buğulanıyor.
Ya lens takacaksınız ki önermiyorum ya da güzel bir doktor bulup lazer operasyonu ile en az 10 yıl rahat edeceksiniz. Artık bazı excimer lazerlerle aynı kişiye 3 4 operasyon bile yapılabiliyor. Numaram tekrar yükselirse ne yapacağım derdi çözüldü sayılır artık. O kadar uzun yaşamıyor insanoğlu zaten.
Normal insanlarda kornea kalınlığı 500-550 arasında oluyor, genel göz bozuklukları kornanının çukur tepe, testere ağzı gibi bozularak ışığı doğru kıramamasından kaynaklanıyor. Bu adamlar 550'nin 50 60'ını kazıyarak boyadaki portakal kabuğu kıvamını zımparalayarak yok etme mantığıyla o testere gibi girinti çıkıntı olan korneayı düzlüyorlar. Kaybınız 50 100 mikron olmuyor bile yeni teknik lazerlerle. Ama lens kullanırsanız her sene 10 20 inceliyor o kornea. Bir süre sonra hem ameliyat yaptıramıyorsunuz hem de lens kullanamıyorsunuz.
Hayat kalitesini baya arttıran bir operasyon, eski tip bıçaklı ameliyatların ağrısı 2 gün oluyor, 2 gün sonra işinize dönersiniz çok yoğun bilgisayar kullanımı yoksa. Yeni tip ameliyatlarda ağrı daha düşük ama daha uzun süreli oluyor. Bir 10 gün ayırır ve sonraki 6 ay damlaları düzenli kullanırsanız çok uzun süreler problem yaşamazsınız büyük ihtimalle.
Motosiklet, dövüş sporları, fiziki sporlar, yüzme gibi alanlara ilgi duyanlar için gözlük de lens de lanet okuma sebebi. İkisinin de çok fazla eksisi var.