Para sıkıntısı olmasa hangisini alırdınız? Ben ikisi arasinda kaldım. Uzun yolda pulsarın yetebileceğini bilsem hiç durmayıp alacağım. Fakat tereddutteyim hala. İkisini de kullanmış biri olarak objektif yaklaşmak gerekirse hangisini tercih ederdiniz?
"Uzun yolda yetmek" konusu kişiye, beklentilere, keyfe göre değişir. 200ns ile de uzun yol yapabilirsiniz, ben 5buçuk saatte tapagaz 560 küsür km gittim şehirler arası(tabi sonra gelişi de var), 2 kere benzincide durdum(altımda havalı yastık olmasaydı daha fazla durmak zorunda kalırdım). 200ns motor uzun yola çok rahat çıkar ama siz rahat eder misiniz bilemeyiz(ellere yüklenmeseniz de titreşim uzun yolda elinizi uyuşturabilir hafifçe). ns200 hafif yokuşlarda vites küçültme ister ve hızdan düşmemek için yüksek devirde kullanmaya zorlar.
Dominarın ise torku çok daha iyi, maks hızı(169km/s) sizi memnun etmezse dişli değişimi ile motor bayılmadan torku maks hıza değiştirmek, ikisi arasındaki size uygun dengeyi sağlamak daha kolay olacaktır. ns200'de tork çok da yüksek olmadığı için motor özellikle yokuşlarda bayılıyor, 6.vites hiç oluyor diye okudum çokça.
Ama bunların hepsi kişinin beklentilerine göre değişir. Onun için iki motoru da deneyin, kararı siz verin. Tabi kısa süreli denemelerde bu kararı vermek çok zor. Ama siz diyorsunuz ki "para sıkıntısı olmasa hangisini alırdınız" tabi ki dominarı alırdım.
Ki zaten -Para sıkıntım var ama- dominar aldım ben de dün(bu fyat artışlarıyla başka bir motor alma imkanım olmayacak gibi görünüyordu),35küsür bin km'deki pulsarım da duruyor, ağır bakımlarını(rulmanların değişimi, radyatör suyu, fren hidrolikleri, fren balataları, yağ- hava filtresi vs) yapıp satıcam. Lastiklerini de daha yeni değişmiştim 700+100 tl'ye.
Maddi imkanınız var ise ve sürekli motor al-sat yapmak için değil de enaz 2-3 sene kullanmalık alacaksanız Dominar alın derim.
Son düzenleme: