Radyatöre musluk suyu koyulmaz. Musluk suyunun içindeki mineraller vs. motor suyu ısıtıp soğuttukca blok içine yapışır. zamanla ısı transferini zorlaştırıdığı gibi korozyonlara hatta tıkanmalara sebep olabilir. çok yanlış.
Normalde antifiriz de tek başına konmaz. kaynama derecesi çok yüksektir ve tek başına iyi ısı iletimi yapmaz. bu sebepten çok risklidir.
Bunun yerine ya halihazırda karışım antifirizler kullanılır. yada antifirizin üzerinde yazdığı miktarda " saf su " ile karıştırılır.
Blok içerisinde hava dolaşmadığı için saf su kendi başına korozyona sebep olamaz.
saf su + antifiriz, antifiriz kutusunda yazdığı miktarda karışarak en sağlıklısı.
...
Benim motor meğersem rölantide stop etmiyormuş. Yalnızca gazı birden kapatınca stop ediyormuş. Gazı sakince 1500 devire indirip bıraktığımsa stop etmiyor.
Servise gittim. Yazılım güncellemesi yaptık ama birşey değişmedi. Benden önceki sahibi egzosu değiştirmiş. Şimdi bu egzos varken de emin olamayız belki de motoru olması gerekenden fazla sıkıyordur dedi adam. Kendince de haklı gayet :/ adama katıldığımdan başka bişeyine bakmıcan mı da demedim.
Eski sahibi ise egzosu bulamıyormuş. Sanırım ortada egzos zaten yok

... Bakalım başımıza neler gelcek. 10.000 bakıma kadar böyle kullanıcam. bana çok sıkıntı vermiyor ama gıcık bişiy. gazı kapatınca stop etmesi. 10.000 bakımda zaten genel bi değişim olucak yağlar filtreler buji vs. o ara oksijen sensörüne de baktırırım diye düşündüm.