- Katılım
- 4 Eki 2007
- Mesajlar
- 990
3 5 demir parçası için memleketin insanını elin gavuruna gebe bırakanlar yazık size insanlığınızdan utanın . Müslümanlığınızdan utanın .
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:44 ----------
Allahın puta tapan çinlisi üretiyo ineğe tapan hindusu üretiyo . Yedek parça bile üretmekten acizsiniz yazık size . Ne kadar kalitesiz bir ülkeyiz laaan .
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------
Ünlü mü oldum yoksa ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------
Straforun bozulduğunu .aküyü yediğini . 3 defa yolda kaldığımı . Far düğmesinin bozulduğunu . Yağ yaktığını motoru dağıttığını ve muhtelif sorunlarını paylalmadım . Satılmaz diye . Utanıyom laan kime satacam bu motoru . Ayıp ayıp
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:51 ----------
İsmini söylemeyecem türkiyenin başka ilinde bir servisi aradım . İlk sorduğu motorda yağ varmı oldu . Dedim yağ lambası yanmıyo var . Daha 1500 km oldu dedim . Motor yağı bitirmiş . Dumanıda değişmedi ki . Müneccim değil ya bu adam dikkat edin gençler . Yağınız heran bitebilir .
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:55 ----------
Avcılarda doğru düzgün bir servis açıldı . Abi senin motorun şase no yanlış dedi . Adamlar yanlış motoru satmış bir yıl servise gitti . Nasıl farkedemiyo bu adamlar . Çünkü servis kaydı girmiyorlar . Muz cumhuriyetinde yaşıyor adamlar kayıt kuyut belge fatura hak getire . Ne lan karpuz mu satıyon bu ne laşkalık . Bu ne varoşluk .
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:58 ----------
Yazın ortasında 2 ay motor tamirde zaten yazın biniliyo bu melete . Kar yağarken mi binecez . Temiz 3.5 4 ay trafik sigortası serviste gitti zaten . 2 000 km si servis yollarında . Küllün israf .
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------
Çekik gözlü çinli insan sürüleri siz ne kalitesiz insanlarmışınız laaan
wohow
Türkiyede envai çeşit parça, mühendislik ve üretim yapılıyor. Bir çok bildiğimiz aracın birinci sınıf orjinal yedek parçasının türkiyede üretiliyor. Mühendisliği de türkiyede yapılıyor. Türkiyede olmayan şey Yenilikçi yatırımcı. Parasını mantıklı şekilde kullanıp yeni pazarlara atılmaya g*tü yiyecek bir sermaye sahibi yok ülkede. Dolar alıp satıyor. risk görmezse inşaata giriyor arazi alıp oto distribütörlüğü yapıyorlar.
Öncelikle, sorunların bütün kaynağının, Benelli gibi genelde yüksek güçte motorlar üreten bir firmanın, Böyle küçük bir motosikletin argesine ve üretimine para ve zaman harcamaktansa, çinde yaptırmanın daha ucuz olacağını düşünmesidir diye düşünüyorum. Yanlış da değildir. çok mantıklı bir hareket. Eğer bu kadar büyük ölçekte dış kaynakla daha önce çalışmadıysa, takip ve kontrol konusunda yetersiz kalmış da olabilir. İtalyanlar işlerine düşkün, işleriyle övünen insanlardır. Muhtemelen tr'de yaşanan bu sorunları italya merkezi bilmiyordur. bilse muhtemelen müdahale eder.
Muhtemelen önümüzdeki yıl ve sonraki yıllarda bu sorunların hepsi giderilmiş cillop gibi motorlar olacaktır. bu düşüncedeyim.
Sıkıntının özü şu : Benelli bu motoru kendi üretmemiş. çinli bir fabrika üretiyor. Çindeki motosiklet fabrikası, motosiklet üretmeye odaklı olduğundan her işi kendisi yapmıyor. statoru, o alanda yatırım yapmış bir firmaya yaptırıyor. Far düğmesini de düğme anahtar konusunda yatırımı olan firmaya.Şimdi bendeki motorun gazı kesince stop etmesi dışında bir sıkıntısı olmadığını, endüstri alanında çalışan biri olarak, plastiklerin felan kalitesini beğendiğimi bir sıkıntısı olmadığını düşünürsek, sizin durumunuz kalite kontrol eksikliğinin bir kurbanlığı gibi duruyor.
Yani muhtemelen distribütör adam akıllı ilgilense bu sorunlar çoktan çözülür kimsenin midesi bulanmazdı.
Denirdi ki: Bazılarında sıkıntılar çıkabiliyor ama servisler hallediyor.
Bu cümle kurulabilseydi şu an yok satan bir motor olabilirdi fiyat performans kalite olarak. bence...
Bu tarz araçların nakiyesi çinden türkiyeye demonte olarak yapılıyor. Son montaj tr de yapılıyor. nakliye masrafları bakımından. Benelli de bu şekilde yapılıyorsa, sorunların çoğu tr deki montajdan kaynaklı olabilir. bir iki resimde akü kutup başının kavrulduğunu gördüm. basit bir iyi sıkmama hatası. deneyimli bir personel bunu asla yapmaz. Aslında burada da kalite sorunu değil kalite kontrol sorunu var. Kavrulan kutup başı da statoru kolayca yakabilir. Yani statorların yanması sorunu akü montajının düzgün yapılmaması olabilir.
Öncelikle motoru satmayacaksınız. Servise teslim ettiyseniz ilk iş teslim ettiğinize dair belgeniz yoksa belgenizi alacaksınız. gerekirse motoru geri isteyin. Öyle aracı alıp 1.5 ay yatırıp hala bi sonuç yok bekliyoruz demek normalde kanunen bir suç
Garanti belgesi mecburiyetleri der ki. Firma ayıplı malın ayıbını 15 gün içinde gideremezse müşteriye geçici olarak muadil bir yedek ürün verir.
30 gün sonra hala arızayı gideremiyorsa ya parasını iade eder yada ayıpsız yeni ürün verir. Araçlar için de bunlar geçerli olsa gerek.
Hakem heyetinden başlamak üzere yasal yola gidin. Benelliden çok soğuduysanız paranızı eksiksiz geri isteyin. Hatta ödediğiniz vergi, masraf sigorta ne varsa bunları da başvurunuzda belirterek, kullanamadığınız zamanlarda yaşadığınız hak kayıplarını belgeleyip hepsini isteyin. Madem getirdikleri motora hizmet veremiyorlar, o zaman paranızı geri versinler.
Motorunuzdan da utanmayın. Motorun durumundan da utanmayın. siz mi imal ettiniz de utanıyorsunuz. Hizmet vermeyen utansın. bunu da yüzüne vurun
Çekik gözlü insan sürüleri kalitesiz iş yapmaya ayılıp bayılmaz.
Lütfen insanları bu şekilde yargılayıp aşağılamayın. Siz de mecbur şartlar altında başka çalışabileceğiniz bir iş yokken üç kuruş paraya ya çalış ya defol şartlarında yaşamak durumunda kalsaydınız, eminim siz de izolasyonunu yaptığınız statora bakıp "...keyim statorunuzu biz neler yaşıyoruz adamların zevklerine bak " modunda olabilirdiniz. o statordan da hayır gelmezdi doğal olarak. suçlu çekik gözlüler değil. biziz. sürekli hayvan gibi tüketerek onların da yemesi gereken kaynakları tüketiyoruz. o insanlara kalmadığı için durum böyle...
Bunlardan da bağımsız olarak insanların inançlarına hakaret ediyorsunuz.
" Allahın puta tapan çinlisi üretiyor, ineğe tapan hindusu üretiyor... " sanki puta tapmak, hindu olmak aşağılık bir durummuş ve bu durumdaki insanlar bi b*k beceremezmiş gibi resmen aşağılamışsınız. Lütfen insanlar ve inançları hakkında saygılı olun. Allahın puta tapan çinlisine göre de müslümanlar görmedikleri bir şeye tapıyorlar. Gelip bizi bu konuda aşağılasalar hoş karşılamazdık eminim. Çok yanlış.
Ayrıca düzeltmek lazım. Çinliler budisttir. ama budha'ya tapmazlar. Budhanın felsefesine inanırlar. Müslümanların peygamberi gibi bir nevi. onun yol göstericiliğine inanırlar. Tapınaklarında da budha heykeli, onun yol göstericiliğine saygılarından bulunur. Ona taptıklarından değil. Sonuçta Nasıl Saygı diye atatürk heykeli dikiyorsak, yada sembol olarak camilerin tepesine hilal koyuyorsak, onların da olayı bu.
Hindular da ineğe tapmazlar. inek onlar için kutsaldır. çok farklı şeyler. Madem inançları aşağılayacaksınız, en azından bilin.
Sizi de eleştiririm distribütörü de
Bana göre benelli güzel motor. Arada bir stop etmese %100 memnun kaldım derdim. şu an %95. Servis de mantıklı bir açıklama yaptı. Önceki sahibi motora ne idüğü belirsiz çakma bir egzos takmış. Orjinalini vericem dedi ama piyasada yok. Muhtemelen orjinal egzos da yok. Egzos basıncı farklı olacağından sensörler filan işini doğru yapamıyor olabilir. orjinal egzosu takıp soruna öyle bakmak lazım. Şimdi her yerine bakar kurcalarız ama, egzosu orjinal değilken de yapacağımız testten nasıl emin olalım. puzzle gibi de oksijen sensörünü değiştir beyni değiştir yapcak halimiz de yok hem size hem bize yazık gibi bi yorum yaptılar. Ben en kötü böyle kullanırım. elzem bir durum değil. Zaten bileğim alıştı gazı birden kesmiyorum. uzun zamandır stop etme sorunu yaşamadım böylece. elim alıştı