Selam arkadaşlar, bir konu ile ilgili bilgilendirme yapmak için sorumluluk duyduğum için paylaşmak istedim. Bildiğiniz gibi servislerin fahiş bakım fiyatlarına isyan edip kendi bakımlarını kendim yapmaya çalışmıştım. Yağımı ve filtrelerimi değiştirmiştim Herşey çok normaldi. Geçen gün motordan rölantide bir hırıltı duyduğumu farkettim. V kayışı zamanı geldiği için ondandır diye düşündüm ama içimede dert olunca servise uğradım. Ne dersinler beğenirsiniz, krank bilyesi boşluk yapmış değilmesi gerek, motor açılacak.... Km daha 43000 de... DEdim bu kadar erken nasıl olur, işte abi yağ bakımlarını aksatırsan vs böyle olabilir dediler. Dedim ne masraf çıkar, 1200-1300 krank, segman atılacak, piston vs işin içine girerse 2500-3000 vs çok canım sıkıldı. Yinede tatmin olmadım, xmax fan clubdan tanıdığımız Seyfi ustaya gösterdim Efe motor. Dedim bir bakalım debriyajdanmı geliyor, yoksa kranktanmı. Sonra söktü baktı dedi krank boşluk yapmış... Kitlemeden müdahale edersen 2 civarı çözülür yoksa 3 ü geçer dedi. Yakasım geldi motoru arkadaş... krank değişimi ve segmanda atarız istersen dedi bir bu kadar daha götürür seni dedi. Peki dedim sebep nedir bu kadar erken kmde? yağ ne kullanıyorsun dedi, 7100 koydum en son dedi. İşte ondan dedi, ne kadar oldu koyalı 800km, geçen hafta müşterim geldi, 7100 koyduktan 3 hafta sonra bu ses gelmiş. Usta teşhisi koyup krank demiş, müşteri bursada tamam ben gelirim diyor gelemeden motoru kitleniyor. BU tesadüfmü bilmem ama zaman ve km bu kadar yakınsa bunu açıklamak ve uyarıda bulunmak isterim. Usta 7100 ün yeterince yağlama yapamadığını 5100 serisinin bu motora daha uygun olduğunu söyledi. Kullanan varsa hemen geri değiştirsin tedbir olarak. Canımda çok sıkkın her an benzin döküp yakabilirim deyyusu..