Sigorta fiyatları çok düştü beğendiğin motor nerdeyse git kendi üstüne al ben babamın üstüne aldım pişman oldum arada 50-100 anca oynar
herkese tekrar merhaba, hayırlı geceler. konunun bukadar hit olacağını tahmin etmemiştim. 3-5 kişi yazar geçer diye bekliyordum ama yazan baya bir kişi olmuş cümleten teşekkürlerimi sunuyorum.
normal şartlarda mondial alacaktım ybrden vazgeçmiştim. ybryi şuan çalıştığım işten alacağım maaş+birikimim ile ayarlarım diye düşünüyordum ama 15 senelik motosikletle uğraşmak istemiyorum. bugün sahibindende motosiklet bakarken babam "madem kafaya koydun alacaksın bizde destek olalım iyi birşey al" dedi.
amcamın üstüne almamın sebeplerinden birisi de ailemin motosiklet istemiyor oluşuydu. bu konuyu ailem ile konuştuğumda her aile gibi karşı çıktılar, ben kendim alırım, 19 yaşında adamım filan triplerine girdim, sonuç olarak destek çıkmaya karar verdiler sağolsunlar:cherry:
şuan için ybr ve hero thriller buldum. alırsam en az 1 sene kullanmak hedefim. altta ki iki motosiklet içinde bir yorum yapabilirmisiniz?
https://tr.letgo.com/tr/i/hatasiz-boyasiz-piril-piril-yamaha-ybr-125_1d53d54a-e997-405e-bbe1-9f2d18432112
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hero-ful-aksesuarli.tork-canavari-447746967/detay/
ikisi de temiz gözüküyor içine sineni al dediğinizi duyar gibiyim![]()
benimde içime hero t siniyor. çantası koruma demiri vsHero T çok güzel görünüyor içine sinerse al bence kullanmadım bilmiyorum ama güzel duruyor.
Ama ikiside iyi temiz duruyor tabi biliyorsan anlıyorsan sende kontrol edersin pek anlamam diyorsan gidip bi motorcuya göster hatta bi motorcu bul git muhabbeti yap adamla abi motor alacam buraya gelirim felan filan diye konuş arayı yap adamla. Sonra da motoru alacağın adamla buluş oraya götür hem adam titiz inceler motoru bi sıkıntısı varsa felan al veya alma der. Tabi alacağın kişinin yanında sorma ayıp olmasın.
Ama motorların sanırım garantisi devam ediyor anladığım kadarıyla. Motoru söktürme sadece yağ damlatıyormu eziği vuruğu göçüğü var mı frenlerinde ne biliyim debriyajında ayırmasında felan sıkıntısı var mı baksın adam bunlara sökmeden de bakabilir sonuçta. Sesini dinle bi farklılık var mı. Yani gaz vermeyince rölantide çalışıyoken sesinde değişme oluyormu yoksa hep aynı tempoyla devam ediyormu v.s incele motoru. Sıfır almıyosun sonuçta.
Para veriyosun sonuçta.
benimde içime hero t siniyor. çantası koruma demiri vs
bir önce ki çin malı cg125' im sağolsun teknik konularda normalden azıcık daha bilgiliyim diyebilirim. nelere, nerelere bakmam gerek az çok kafamda yer edinmiş durumda. cg125 sayesinde kanki olduğum bir usta var ama adamı bu yoğun ramazan gününde işinden gücünden etmek istemem kendim motoru incelerim diye düşünüyorum. saygılar
Bende de mc 125 var inşallah ustalarla kanki olmak zorunda bırakmaz malum öğrenci adamız çok para yokSağlam motor diyolar ama bilmiyorum.
hahainşallah yüzünü kara çıkarmaz. benim motor da biraz döküntü ve eskiydi ama kabul etmek gerek.
ilk başlarda usta ile kanki olmak can sıkıyor ama ilerleyen zamanlarda muhabbetiniz artınca "abi şuna bi bakalım ya" diyorsun yine ne oldu diyip adam uğraştığı işi bırakıp seninle ilgileniyor:mrgreen: