Arkadaşlar motorun benzinini tamamen boşalttıktan sonra yeni benzini OPET den doldurduk ve SONUÇ tamamen aynı hiçbir değişiklik OLMADI.
Yine gaz kesmeler , rolantide veye hareket halinde Stop etmeler , falan filan .
Motoru alalı 3 - 4 gün oldu bir kere doğru dürüst binemedik.
Şimdi Gaziantep i aradım , bana servisin numarasını verdiler , ustayla görüştüm motoru sökmemi depoyu da sökmemi enjektöre ulaşmamı ve rolantide çalışırken gaz kelebeğine bolca WD 40 sıkmamı sorunun düzeleceğini söyledi.
Bakalım yarın onuda deneyeceğim ;
Şimdi anlamadığım SIFIR motorun gaz kelebeğine ne olduda WD 40 la temizleyince düzeleceğini söyledi.
https://www.youtube.com/watch?v=YZP5JQqW-ng&feature=youtu.be
O ustayı bi daha arama derim. Yahu adam belki anahtar tutmayı bilir belki bilmez. hangi yetkili servis ustası garanti kapsamındaki bi motor için müşterisine " sök " der? mantığa ters.
Gaz kelebeğine WD40 sıkıp napıcaksın? Gaz kelebeği anca takılı kalıyorsa bu dediğin bir işe yarayabilir. Ama zaten saçmalık şu ki gaz kelebeği takılı kalsa motor devri yükselir alçalmaz. Niye stop etsin? gaz kelebeğini çözmek değilse amaç WD40 orda ne işe yarar?
Opet'in benzini diğerinden iyidirden ziyade, yüksek oktanlı benzindi benim dediğim. Benim depom daha bitmeye yakın bile değil. Yarın bitiricem büyük ihtimal. aldığınız benzin 95 oktan mıydı? yoksa 97 - 98 oktan mıydı?
Servis benim stop etme problemiyle ilgili yazılım güncellemesi yapacağını söyledi. güncelleme cihazları servise gitmiş. haftaya yapıcaklar. daha önce gelen arkadaşların stop etme sorununu bu şekilde çözmüşler hep.
Bu durumdan rahatsız olmayın. Önce doğru düzgün bir servisle görüşün derim.
Bu motoru alırken dikkat benim dikkat ettiğim ilk şey, bu modelin yeni olmasının yanında türkiyede de yeni olmasıyla servis ağı sıkıntısı olabileceğiydi.
Zira yeni bir markanın satışını yapıyorsan, onlarca servis noktasını nasıl kurarsın?
cevap basit : kuramazsın. halihazırdaki özel servisler ve tamircilerle anlaşırsın.
Baba distribütörsündür. Amacın doğru olanı yapmaktır, markayı öne çıkarmak için tamircilerin servislerin elemanları için konaklama yeme içme masraflarını çeker, italyadan eğitmen getirir, sertifikasyon sistemi yaparak bilgili yetenekli servislerin gelişmesini sağlarsın. Servislerde kriterler ararsın, şu marka yağ kullanılacak, lift olacak vs diye.
Amacın dümdüz motosiklet satmaktır : Eli yüzü düzgün görünenlere servis yetkisi verir geçersin. Belli ki bu distribütör bu yöntemi seçmiş. Ama eli yüzü düzgün olmayanlara da vermiş kimi zaman.
Benim gittiğim servis oldukça aklı başında, üst sınıf motosikletlere de hizmet verebilen bi yer. Tabi adamlar işin uzmanı ne derlerse doğrudur demiyorum. benim izlenimim olumlu oldu.
istersen bi ara bi akıl danış.
https://www.benelliturkiye.com/bayi-servis/servis-agi
aşağıdan izmir'i seçersen haritada görürsün. aslan motor.