Aynı konuda diğer bir başlığa da yazdım. Fakat buraya da yazmak istedim.
https://www.facebook.com/TurkmenDag...823324079379/1023145261113847/?type=3&theater
Ortada ilginç bir durum var. O da şu:
Bu motoru satın almaya niyetlenenler, daha ziyade -haklı olarak- taşraya konumlandırılmış S3 bayileri tercih etmeliler.
Bununla ilgili hikayemi yukarıdaki facebook linkime yorum olarak yazdım. Fakat yorum kapalı kalıp dikkat çekmeyebileceği için buraya da yazayım:
Bizim "büyükşehir" lakaplı Eskişehir´de (merkezde) bayi görünen iki beyaz eşyacı bana bir hafta boyu kök söktürdü.
Meğer birinin bayiliği zaten iptal edilmiş. Diğeri ise, kendisini muhtemelen demiryolları müdürü filan sanan birinin müdüriyetinde. Bana "kapora bırak getirteyim" diyor. Arıyorum, "şimdi toplantıda" ayakları ( Ki, bu şu kıçı kırık çiftlik ülksinde furya olup çıkmış "toplantı" işi beni çıldırtır ). Bir ilçede güya S3 bayii var fakat adamların telefonları açılmıyor.
Nihayet, bir satış sitesinden ilanını gördüğüm Isparta S3 bayii Murat Mahmut Bey ile telefonda tanıştık.
Murat Bey, Wolkswagen minibüsünü bu işe tahsis edip 300km yoldan motoru evime getirdi.
Yetmedi, mahallede deneme sürüşü yaptırdı. "Mesele değil, beğenmezseniz götürürüm" dedi.
Fakat böyle bir durumda insan gerçekten mahçup düşüyor.
O da yetmedi, nereden tahmin edilir ki, 25 yıl bisiklet sporu ile bir şekilde iştigal etmiş ( 5 yıl sporcu, kalanı -ülkede bisiklet sporu olmaması sebebiyle- yatan cinsten antrenör ) biri, 49´unda motora kalksın ve fakat A2 ehliyeti olmasın.
Böyle olunca, -ehliyete kadar geçecek zaman için- motoru birinci kattaki evime de çıkarttılar.
Böyle de olunca, arkadaki çanta, odanın içinde komik duran kilit ve dizlikleri almak da vacip oldu ( kredi kartına taksitle). Aslında yarım düzine kask da getirmişlerdi fakat bana olmadılar. XXL gönderecekler.
Diyeceğim, motoru tanımam etmem, zaten motosikletten anlamam da. Ve bunları reklam olsun diye yazıyor da değilim.
Fakat bizimkisi, "iyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş" sözünün bir tezahürü oldu.
"Bu motor beni 150 km yarıçapa ve 500m.den 2000m.ye götürebilir mi?" diye içten içe ve muhtemelen "Çince" sızlanıp dururken bu başlığa da tesadüf ettiğim iyi oldu.
Murat Bey Kardeşime şöyle sordum:
- Dün bana liste fiyatından 100 TL fazlasına Black Cat satmaya çalışan adamın birinin dükkanında gençten iki tanesi ile tanıştım. Acemiyiz ya, biri 97 model hurdasını bana itelemeye çalışıyor. Diğeri ise, Kuba´cının şıracısı. SOHC işini anladık da 150cc ne olacak? Küçük jantlar ise cabası. Gençler balerin gibi. Nereden bakılsa 65-70 kg.lar. Biz ise olmuşuz iç çamaşırla 85kg. Nasıl olacak bu iş?
Cevap:
- Abi, motora iki kişi binmedikten sonra sorun yok