Kilometre veya zaman sınırı vardır. Benim motorumda 1 ay veya 800 km. 1 ay geçti diyelim ve motor 300 km de,motoru götürüp servise rodaj bakımı yaptırıyorsun. Yağ yag filtresi değişiyor oncelikle ama sadece bu değil. Genelde bundan ibaret diye düşünüyorlar motor sahipleri ama makina fabrikadan sonra ilk defa yollara çıkıyor,her hangi aksayan,gevşeyen bir yeri var mı, gaz kolu ,gaz tepkisi, debriyaj vs vs iyi işini hakkıyla yapan servis her yerine bakıyor.
Genelde uygulama nasıl, yağ yağ filtresini değiştir yolla müşteriyi.
Her zaman kullanma kılavuzunu 2 veya daha fazla defa okurum. Bazen uygulama biraz kendi yol koşullarımiza göre değişiyor. Kimileri bunu bir servis aldatmacasi olarak yorumluyor. Motorumun yazan bakim aralıkları 800 km 10.000 km 20.000 km diye gidiyor ama söylenen 6000 km de bir. Tabi ki denileni yapıcam

riske atamam. Ayrica kılavuz kontrol edilmesi gerekenleri listelemis ve ayirmis. Gun gun hafta hafta,3 ay da bir diye ayrı ayrı yazmış muhendisleri.