Üstad, aynı düzlemdeyiz. Bende hemen hemen o bütçe ile, benzer motorları inceliyorum bir süredir. Yerli yabancı forumları karıştırıyorum. Elde ettiğim verileri paylaşayım.
ER6F: Motor çok güzel, yeterince güçlü, yakıtı yeterince tasarruflu harcıyor. Sakin sürülebiliyor, ama istendiğinde şımarabilen bir motor. Sıkıntısı, Türkiye'deki astronomik parça fiyatları. Üstelik parçası da hemen bulunmayıp beklenmek zorunda kalınabiliyor. Zincir gergisi ayar bilmemneysini (hani maşanın arkasında, zincir gerilince o lastiğin ileri gitmesini engelliyor) 15 gün bekleyen var.
CB500F: Az yakıyor dense de, mevcut olan güç kısıtlı, olanı kullanmak istediğinizde baya yakıyor. Parça fiyatları nispeten ucuz. Üstelik sorunsuz bir bloğa sahip. Tek sıkıntısı, yüksek fiyatıyla orantılı bir performans sunmayışı sebebiyle ikinci el piyasasında tercih edilmiyor. MT07 ile oldukça yakın fiyata sahip.
MT07: Güzel motor, ama kawasakinin 1. vites güç koruması bunda yok. Gazı fazla verince teker, devriyajı kaçırınca teker. Oldukça güzel, isminin hakkını veren bir torka sahip. Ama hepsi bu kadar. Parçası ucuz değil, yakıtı makul değil (XJ6 ve CBR650F ile aynı tüketime sahip) üstelik motor küçük. Senin ve benim gibi doğaüstü ebata sahip olunca, hıyara binmişiz gibi görünmesi kuvvetle muhtemel. Üstelik servisler konusu önemli. Bulunduğun bölgede sana yakın servisin iyi olup olmadığının araştırılması gerek. Sonra bizim yamahacı arkadaşlar gibi Ankara'dan Eskişehir'e, Isparta'ya gidersin servis için

Bir de şase kısmında görülen yerlerde pas sıkıntısından bahsediliyor kazasız düşmesiz motorlarda. Sanırım kimse paslı bir mt07 istemez
NC700-750X: Ebat olarak bize uygun bir motor. Bir tane bulup test sürüşü yaptım. Ağırlık yüksek, ama ağırlık merkezi oldukça aşağıda olduğu için bu durum bende sorun oluşturmadı. Üstelik motoru denediğimde belimi sakatlamış olduğum için koltuğa zor oturup kalkıyordum. O vaziyette bile rahatsız etmedi. Gücü güzel, CB500'ü aratmaz. Kalıp biraz kallavi olunca diğerlerine göre, o güç çok güzel yeterli geliyor. Yakıtı uygun. Parçası nispeten (kawasaki ve yamahaya) ucuz. Ama öyle CBF150-CBR250 gibi de değil. Sıkıntısı, söylendiği gibi, yoğun trafikte vitesle çok oynatıyor. Ama benim son motor CBR olunca, alışılmış durumdan farklı değil, CBF150'den sonra sana da kötü gelmez. Üstelik satılabiliyor. Dünyayı gezmek için en ekonomik motosiklet deniyor. Arka amortisör harici pek şikayet yok.
Yani, NC'nin tipini beğeniyor da ağırlığa takılıyorsan, takılma hocam. Bitane bul dene. Ben öyle yaptım, anladım ki ağırlığın miktarından çok nerede konumlandırıldığı önemli.