Sigorts tavan fiyat uygulaması hikaye çıktı

Nereden yaptırdınız üstadım sağı solu arıyorum resmen tavan fiyattan yapmaya yanaşmıyor hiçbir şirket

Arkadaşlar 27 yaşındayım üzerime kayıtlı ilk motorum ve hiç kazam yok. Teklifi sigortam.net ten aldım sadece 489 tl anadolu dedi en düşüğü. Bende nasıl olur tavan fiyat uygulaması yokmu diyince var ama ekstralarla satıyor şirketler hiçbir şirket tamel hizmetle sigorta satmıyor dedi.

Yahu kasko mu bu? Ne ekstrası koyuyolarmış?:farao:
Şikayet edin, diğer arkadaşın dediği gibi standart/temel bir trafik sigortası yapabilmeliler.
SBM'den de sorgulatın(LINK)

tavan fiyat uygulaması geldi yanlış hatırlamıyorsam maksimum 900 tl motosiklet için olacaktı taban diye bir ayrım yok
ben 137tl ye yaptırdım

Yahu kasko mu bu? Ne ekstrası koyuyolarmış?:farao:
Şikayet edin, diğer arkadaşın dediği gibi standart/temel bir trafik sigortası yapabilmeliler.
SBM'den de sorgulatın(LINK)

Sbm den teklif alamıyorum yeni satın aldığım için. Sonunda bir acenta uygun teklif verdi 318tl doğa sigorta dedi.

Siz yine iyi sigorta yaptırabilmişsiniz, benim 350tl çıkan sigortamın poliçesini kimse "sistemde bulunan arıza"dan dolayı kesemiyor. 1 aydır sigorta yaptırmak için acentaların kapılarını aşındırıyorum. Koalay, sigortam falan hepsi aynı dertte.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Dün aldığım 2. el motosikletime min. 500 tl sigorta çıkıyor. Hiçbir fiarma tavan fiyat uygulamasını uygulamıyor. Devlet uyuyor herhalde. Kanunlar bir tek garibanlara işliyor.

bu çok bir para değil. ben 1390 liraya yaptırdım. bir sonraki dönemde daha düşük rakam çıkacaktır eğer kaza yapmaz iseniz.

500 lira senelik sigorta için yüksek değil.

bu çok bir para değil. ben 1390 liraya yaptırdım. bir sonraki dönemde daha düşük rakam çıkacaktır eğer kaza yapmaz iseniz.

500 lira senelik sigorta için yüksek değil.

Nasıl çok değil. İlk motorlu taşıtım olduğu için bana bile 275 tl çıkmış nerdeyse yarı yarıya 500 tl çok değil mi.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Nasıl çok değil. İlk motorlu taşıtım olduğu için bana bile 275 tl çıkmış nerdeyse yarı yarıya 500 tl çok değil mi.

siz şimdi 500 liraya çok diyorsunuz ama bu yeni sistem gelmeden önce 500 lira civarı fiyatlara ulaşan kişi sayısı çok azdı. o zamanlarda ben 1400 liraya sigorta yaptım işte.

500 lira ilk sigorta için fena sayılmaz. 900 lira falan olsaydı yada 700 olsaydı o zaman biraz fazla derdim.

geçen sene 757 tl ödedim bu sene 194 tl çıktı çok memnunum.
yaş 29
motor da xmax 250
istanbul
bence tavan fiyat uygulaması başlamış...

siz şimdi 500 liraya çok diyorsunuz ama bu yeni sistem gelmeden önce 500 lira civarı fiyatlara ulaşan kişi sayısı çok azdı. o zamanlarda ben 1400 liraya sigorta yaptım işte.

500 lira ilk sigorta için fena sayılmaz. 900 lira falan olsaydı yada 700 olsaydı o zaman biraz fazla derdim.

11 Nisan'da yaptırmış olsaydım 1100 TL ödeyecektim 12 Nisan'da 275'e yaptırdım. O yüzden motosiklet sigortası 500 TL çok fazla. Araç için dersen eh işte idare eder ama motosiklet için çok fazla. Biz zaten şu anda yeni sistemden bahsediyoruz. Eski sistem en az 1 sene attaaaa.

bence üzerinizde kaza vs. bişeyler var. Sıfır motoruma(ki benim de ilk aracım) 317 tl çıktı. Bu yılı kazasız atlatırsam(inşallah) seneye daha da düşük çıkar

Aynen bugün bende cbr250r için ilk aracım ve sıfır 318tl halksigorta dan yaptırdım.

Deli olucam arkadaşlar dün akşam birkaç yerden 318-319 tl teklif aldım. Şimdi hepsini tek tek aradım hiçbiri yapamıyor sistem arızası veriyormuş sigorta şirketleri. S...m böyle işin ızdırabını.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
300-400 e sigota bulan bayılıyor, unuttuk bu zıkkımı 100 liraya yaptırdığımızı
ölümü görüp, sıtmaya razı olduk
bu 2 senede güzel para kaldırdı firmalar
olmayan kazalar tasarlayıp sigorta şirketinde para kaldırmaya çalışanlar
dolandırıcıların acısını halktan kanun-yönetmelik çıkarttırarak misliyle alan sermaye
itin çakalın arasında soyulup gidiyoruz işte

Tavan fiyat uygulaması ilk defa araç alanlara ve büyük şehirlerde yaşayanlara yaradı. Sigortacılar buradan yaptığı kayıpları küçük şehirde yaşayanlara ve eski araç sürücülerine yansıtarak kapattılar. Nereden mi çıkardım bunu tavan fiyat uygulamasından önce sbm den 193 lira teklif alırken şuan 290 lira en düşük teklif. Çoğu şirkette fiyatı beğenmediği iyi geçiremediği için onay vermiyor sigortayı yapmıyor.

Önceden sbm üzerinden her zaman fiyat alabiliyordunuz fakat şimdi sadece sigortanın bitmesine bir ay kala fiyat alabiliyorsunuz bu da yüksek fiyattan sigorta yaptıranların düşük fiyata tekrar yaptırıp aradaki farkları almasını engellemek için yapıldı.

Son olarak tüm şirketler ağız birliği yaparak tavan fiyatı veriyorlar en fazla 1 lira fark oluyor kimse tabandan fiyat vermiyor, yani ilk sırada yazdığım dışında kalanlar kendi lehlerine bir uygulama beklemesinler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar