Hava filtresi 500 km falan önce yağ ile beraber değişti şu an ortalama 2.75 - 3 litre arası yakıyor 100 km de verdigin bilgiler için çok teşekkürler yağı serviste değiştirdim servis kendi yağını kullandı mindioil işi bayağı aşmışlar

usta on numara ama boşuna para verme bana al yağı kendin değiştir daha ucuza gelir dedi ben de 30 tl servise vermektense daha kaliteli yağ alırım diye düşünüyorum putoline nasıldır AEA öneriyor ama bilemedim genelde karsima motul yapa ipone çıkıyor.
Aslında bu aralar gidondan şikayetçiyim trafikte aralara girerken sıkıntı oluyor ozellikle aynalar acaba piyasada gidon bulabilir miyim orijinal görüntüyü bozmadan daha doğrusu siritmadan.
Ayna olayı gayet kolay. 10mm dişiolan aynalardan beğendiğini takarsın.
Motul, Putoline, ipone bunların hepsi güzel diyorlar. Ben anca Castrol bulabildiğim için ondan koyuyorum. Her türlü motor servislerinde konulan ne idüğü belirsiz yağlardan iyidir. (Belki Mondoil'i hariç tutabiliriz, petrol ofisi üretiyordu sanırım)
Elimizde bağımısz test vs olmadığı içün bu yağları kıyaslayıp şu iyi bu idare eder bu kötü deme şansımız yok. Tek yapabileceğimiz bilindik güvenilir markaların ürünlerini kullanmak. Zaten yağ özelliğini kaybetmeye başlayınca hissediyorsunuz. Titreşim belirgin ölçüde artıyor yağ değişimi yapınca eski haline dönüyor.
Bu arada böyle usta kalmışmı yahu. Bana para verme git yağını al kendin değiştir demiş. Helal olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:57 ----------
Selamlar, uzun zamandır foruma giremiyordum. Motora da 6-7 ay kadar ara vermiştim zaten. Tekrar aranızda olmaktan mutluyum. 6-7 ay ara verdikten sonra son 1 aydır şöyle bir sorun yaşıyorum. Motoru geçen yaz içinde yarım litre benzin ile kapalı depomuzda muhafaza ettim, yıkayıp bırakmıştım. Yağını da yeni değiştirmiştim. Rölanti ayarları vs. de tamdı. Tekrar kullanmaya başladığımda motorun soğuk çalıştırma ve düşük hızda gidip frenlerken sürekli stop ettiğini farkettim. Rölanti ayarını yükselttim fakat bu da yetmedi. Daha sonra iyice canımı sıkmaya başlayınca daha da yükselttim fakat bu sefer motor çok ısındığında bile ışıkta beklerken motor kendin öne doğru atmaya çalışıyordu. Şuan hafif arasını buldum gibi daha az stop ediyor ve daha az kendini öne atıyor. Fakat örneğin yokuş aşağı veya düz yolda giderken (gaz vermeden) motorun kendini bir kasıp bir gazladığını sanki beni öne atar gibi yaptığını hissediyorum. Git gel yapıyor sanki veya öksürmeye çalışır gibi. Motoru bıraktığımda bu sorunların hiçbiri yoktu, 6-7 ay bekledikten sonra bu şekilde davranmasının sebebi ne olabilir? Teşekkürler şimdiden.
Arkadaşın motorundaki sorun otomatik jikleden. Tavsiyem karbüratör ve manifolt değişimi ile beraber rutin bakım. (Hava filtresi yağ buji buji piposu değişimi, hava ayarı, valf ayarı)
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------
Hocam valla ben en fazla 1 2 hafta yatırdım sürekli çalıştırdım ama dün yaşadığım bir sorun gaz veriyorum rolanti düşüyor gitmiyor öyle kalakaldim 2 3 dakika çalışır halde bekledim ben ateslemeden yani bujiden şüpheleniyorum uzun süre yatan motorda da buji oksit yapabilir gibi geliyo bana bi onu değiştir istersen yağ yeni değişti demişsin ama 6 7 ay da yatmış sanırım yağ da o özelliği kaybetmiştir ama hepsinden önce mevcut benzini bitir yeni al bekleyen benzin de yanma konusunda sıkıntı yaşar bunu da amcamın motordan biliyorum
Senin motorunda da anlattığın kadarıyla boğulma oluyor. Hava filtresi, yağ, buji, buji piposu değişimi, hava ayarı yaparsan yani rutin bakım yaptırırsan sorun hallolacaktır.
Önceki sayfalarda karbüratör hava ayarı, otomatik jikle ayarını anlatmıştım. Onlara bakıp videoları izleyerek kendiniz de yapabilirsiniz.
Hava filtresi kirlenmeye başlayınca hava ayarını düzeltmek gerekir. Hava filtresi çok kirliyse ne yaparsanız yapın hava ayarı tutmaz motor boğulur. Egzozdan benzin kokusu gelir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:02 ----------
Herkese iyi akşamlar. Motoru sattıktan sonra çok uzun zamandır giriş yapmıyordum. Topic almış başını gitmiş. Eskilerden kimler var keşke denk gelsek. Tekeriniz düz bassın. Kazasız belasız...
Eyvallah kardeşim, Allah hepimizi görünür görünmez tehlikelerden korusun. topic'te bir tek ben kaldım diye hayıflanıyordum :mrgreen: