Öncelikle geçmiş olsun.
Videoyu koyan arkadaş gayet iyi niyetle, örnek ve ders olması amacı ile koymuş. Adamı ve birbirimizi linç etmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Ben şahsen videodan gerekli dersi kendimce çıkardım. Beynimin bir yerlerine küçük bir not olarak attım.
Çıkarttığım en büyük ders; sürat felakettir, süratli olunca, 1-2 saniyelik bir tepki süreniz oluyor, bu çok kısa sürede tepki vermemiz mümkün olmuyor ve kaçınılmaz son ile karşılaşıyoruz.
Size geçen hafta başımdan geçen ve benim hatamdan kaynaklanan bir olayı yazayım. Videosu da var. Ancak yüklemeye şimdi üşendim. Zira izleyip izleyip kendimce ders çıkartmaya çalışıyorum.
İzmir-Selçuk arası otoban'da, en sağ şeritte 110 km/h ile sakin sakin giderken bir öküzün kıçımın dibine girmesi, yol boş olduğu halde sollamaması, ısrarla takip etmesi nedeni ile orta şeride geçtim, adam orda şeride geçip yine arkamdan gelmeye başladı. Ulan sen misin artistik yapan diye sinirlenerek gazı açtım. Açar açmaz zaten 200 Km/h sürate çıkıyorsunuz. önüm boş, trafik sakin ve kalabalık değil. 2-3 kilometre gittim ve aynaya bakim bizim öküz geliyor mu diye gözümü yoldan ayırdım ve belki 2-3 saniye gözümü aynadan ayırmadım. Gözümü yola çevirdiğimde; belki yirmi yirmibeş metre önümde kamyonu görmem bir oldu. Belki iç güdüsel, belki eğitim, belki soğukkanlılık diyelim frene asılmadım gazdan elimi çekmedim ve hafif kontra ile kamyona vurmaktan son anda kurtuldum. Ama o 1 saniye hayatımın en uzun anıydı diyebilirim. Adrenalin tavan yapmıştı doğal olarak. Sakinleşmek için sağa çektim, bir sigara yaktım. Bizim öküz araba da yanımdan korna çalıp selam vererek geçip gitti. Demek ki adamın amacı taciz etmek değilmiş, belki motor sevdalısı idi, izlemek için peşimden geliyordu bilemiyorum. Selam vermesinden o sonucu çıkardım.
aynı anda evden ailece çıkmıştık, eşim ve oğlum araba ile Kuşadası'na gidecekler, ben de motor ile gidip orada buluşacaktım. Bu yaptığım hata ile belki de beni çok bekleyeceklerdi.
Toparlarsak; sürat felakettir, soğukkanlılığınızı hiç kaybetmeyin, gerektiğinde inatlaşmayın, efendilik hep sizde kalsın. uzun ve sağlıklı yaşayın.
Benim yaptığım hatayı sizler yapmayın.