Kontağı açınca motor çalışana kadar zaten FI yanık kalır,
BOŞ vites veya yan ayak switchinde sıkıntı olabilir.
FI Lambası yandığına göre ECU'nun diagnostik cihazına bağlanıp sorunun tespit edilmesi gerekmektedir. Ondan sonra sorunun çözümü ile ilgili servisiniz size gerekeni söyleyecektir. Böyle deneme yanılma yoluyla sorunu bulamazsınız. Ancak motor çalışmadan FI yanıyorsa bu normaldir. Çalıştığında söner bir sorun yoksa. Motor çalıştığında da FI sönmezse o zaman ECU'nun algılayabildiği bir problem var demektir. Ama sizinki hiç çalışmamış.
Çalışmamasındaki problem marş motoru veya rublesi kaynaklı olabilir. Çünkü daha önce de anahtarı sanki tanımıyor gibi bir yorumda bulunmuşsunuz. Motora elektrik geldiği için akünüzde veya elektrik sisteminizde bir sorun yok gibi. Servise götürdüğünüzde ilk önce marş elemanlarına bakmalarını söyleyiniz. Geçmiş olsun.
teşekkür ediyorum, güzel yorumlar, bazen kolaylık olsun diye yarım gaz ile direk çalıştırmada motoru başlatıp ısıtırdım, aslında enjeksiyonlu arabalarda yapılan bir şey değil, bu olay marş sistemine zarar vermiş olabilir mi? tek yaptığım ofsayt hareket bence bu yani![]()
Polo dediğimi denedin mi
Kontak açıkken mars ruble başlarını bir telle yada tornavida ile kısa devre yap
Motor direk mars basması lazım
Bir dene bisey kaybetmesin :cat:
Polo dediğimi denedin mi
Kontak açıkken mars ruble başlarını bir telle yada tornavida ile kısa devre yap
Motor direk mars basması lazım
Bir dene bisey kaybetmesin :cat:
polo; rks ye laf yok..ufak tefek sıkıntılılar her daim olur.. Hemen panik yapma.. cruiser isteğim depreşince hâla ara ara bakarım.. 250cc segmentinin en iyilerinden.
zırt pırt içimdeki enduro aşkıyla mondial rx3'e bakıyorum, oradaki stop etme vs aklıma gelmişti, bunda da öyle FI enjeksiyon ecu vs tahtalıköy durumu olursa uğraşamazdım, benim motorun garantisi yok bir kereaz kalsın hemen rks ile bağımı koparıyordum, yani aramızdaki kırmızı çizgi oksijen sensörlerinin, ecu'nün, enjektörlerin bozulmasıdır
aslında motoru sabit tek usta kurcalıyor, o mesül bu kablo çıkması işinden
elektrik sistemi ile aksesuar takacağız diye çok oynamıştık ...
keşke para olsa da her modelden birer tane alabilsek.. şehir içinde pulsarımdan çok memnunum.. bazen çevre yolunda cruiserim olsa da şöyle yayıla yayıla gitsem diyorum.. yol kenarında güzel bi manzara oluncada endurom olsada yoldan çıksam dediğimde çok oluyor.. Benimde kafam karışık yani.. rx3i ye bende baktım ama sonra vaz geçtim.. alırsam crf250L alırım..bu ara gözüm onlarda..aslında param olsa direk kawa versys alıcamda. olmayınca olmuyor..