Naked daha mı rahat hissettiriyor ?

Motosikleti
FAZER 8
R25 kullanıyorum sanki bi kısıtlanma var gibi geliyor sürekli. Naket kullanma fırsatım çokça oldu. Biraz daha rahat hissettirdi . Yani trafikte aralara daha rahat girdim , apaçilik yaptım :D Böyle hisseden bi tek ben miyim ?

Bir diğer soru ise ; R25 ten sonra bir naked iyi mi gider ? Yani insan motosiklet hayatında bi naked tatmalımıdır ?

127

Naked: Şehir için de en zevklisi ve hareketlisi ve trafikte en rahatı

Grenajlı motor: Trafikte kullanması daha zor daha çok düz sürüşler ve hız için üretilmiş bir alet.

Naked, bence scooter ve commuter sınıfından sonra şehir içinde en ideal motosiklet türüdür. SS ve ST tarzı motorlar bana şehir içinde zor geliyor.
Sorunuzun cevabı evet, hepsini olduğu gibi bunuda tatmalıdır.

Super Moderator
Bi sport turing'e de oturmak çok şey değiştirebilir.

Yanlış anlaşılmak istemem, ama R25 şehir içinde rahatsız edecek bir ss falan değil.
600RR kullandım arkadaşımın. Motorda oturuş pozisyonunuz gereği, keskin manevraları, mesela makas atma işini yapmak için belli bir sürati gerektiriyor. Yani motor hızlı giderken daha rahat, haliyle mesela trafiğin kuyruk olduğu bir kırmızı ışığın altında aradan geçerken, gittiğiniz doğrultu dar ise, bir aracın önündeki boşlukta manevra yapmak, solunda kaldığınız aracın sağına geçmek zor, çünkü araç o manevrayı yapmaya çok uygun değil yürüme hızında. Bunu herkes kabul edecektir. Gidonu çevirerek yapacağınız manevralarda zorlanıyorsunuz, kontra ile dönüş yapmak daha güvenli hissettiriyor sslerde.
Ancak bakın ss'lerde diyorum. Çünkü CBR250R yahut R25 ss değil. Buna bir örnek vereyim. Önceki motorum 200NS'ti, gidon yükseltme falan takılmadan, orjinal oturuş pozisyonu ile, CBR250'nin otutuş pozisyonlarının karakteri çok farklı değil. R25'de hakeza aynı. Motora yatmak için selenin en arkasına oturuyoruz. Önüne oturduğumuzda dik bir oturuş sergiliyor. Çok yoğun trafiklere de girdim CBR250 ile, Pulsarı aratmadı, çünkü dik oturuş icabında ayak koymayı kolaylaştırıyor, yine dik oturuş, gidonu daha rahat çevirme, dolayısı ile, duruyorken, veya yürüme hızında daha rahat manevra şansı tanıyor.
Dolayısı ile, R25'de rahatsız hissediyorsanız, oturuş pozisyonunuz ne kadar doğru, bir gözden geçirin derim. Duke gibi çok kıvrak, yahut inazuma gibi çok rahat bir naked ile kıyaslarsak, tabiki bariz karakter farklılıkları ortaya çıkacaktır. Ancak R25 ile MT25 arasında öyle astronomik bir fark yok.

Nakedin güzel yanı, biraz daha kıvrak olması. Oturuş pozisyonunun birkaç derece daha dik olması, topcase olanağı.
Ancak R25 ss değil. Grenaj giydirilmiş naked, CBR250'de hakeza öyle.

naked ss ye göre şehir içinde çok daha rahat uzun yolda çok daha kötü. çünkü uzun yolda çok rüzgar alıyorsunuz.

Yakında ss den nakede nakeden ss ye çevrilebilen bi motor yaparlar bu sorunlardan kurtulursunuz diyecektim ama sonra düşündüm adamalar 2 motor satacak ken niye tek motorla yetinsinler

Bence naked uzun yolda tur camı takınca çok rahatsız etmez ama denemedim tabi deneyenler daha iyi bilir

R25 kullanıyorum sanki bi kısıtlanma var gibi geliyor sürekli. Naket kullanma fırsatım çokça oldu. Biraz daha rahat hissettirdi . Yani trafikte aralara daha rahat girdim , apaçilik yaptım :D Böyle hisseden bi tek ben miyim ?

Bir diğer soru ise ; R25 ten sonra bir naked iyi mi gider ? Yani insan motosiklet hayatında bi naked tatmalımıdır ?

Bir de supermoto deneyin madem, neykıd neymiş :mrgreen:

Uzun yıllardır SS kullanmis birisi olarak, naked motosiklete binince dik oturusundan dolayı rüzgar beni motosikletin üstünden atacakmis gibi hissediyorum.
Hızlanma olarakta naked bana ss' i fazlasıyla aratıyor. yüksek hızlarda rüzgarın etkiside çabası.

Bu kişiden kişiye değişir. Kimisine rahat gelir kimisine rahatsız.

Ama şöyle birşey var, bu alışma süreciyle alakalı. Ben en az 2 senedir Supersport motosiklet kullanamadim para durumumdan dolayı. 2 sene sürecinde de ybr kullandim. Naked olarak arkadaşlarimin ducati monsterini ve mt07 sini kullandım. Bu kullandığım motosikletler yukarıda yazdığım hissi yaşattı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Naked herkes bir kere denemeli mi? Sanki naked almak için bahane ararmış gibi bir ifade olmuş. Bence öyle bir şart yok.

Şahsen bir Cruiser tecrübesinden sonra naked'ta karar kılan biri olarak naked'ın motosikletin özü olduğunu düşünüyorum. Eski Javalar, Ruslar, CB750'lerin devamıdır. Zaten Amerika'da "standart" diye geçer. "Naked" sonradan uydurulmuş bir kelime, "standart" yeteri kadar çekici ve seksi bir ifade değil anlaşılan...

Bence naked uzun yolda tur camı takınca çok rahatsız etmez ama denemedim tabi deneyenler daha iyi bilir

Grenaja bağlı sabit cam lazım. Gidona bağlı olanlar yüksek hızda gidonu etkiliyor. Cruiser için çok sorun değil ama naked için sorun, çünkü düşük "rake" açısından dolayı stabilite zaten az.

Bir de sonuncu motosiklete kadar fikrim "uzun yolda naked olmaz"dı. SDR ile fikrim değişti. Sürekli uzun yol için bence cam lazım, ama arada bir uzun yol için güzel dizayn edilmiş bir naked gayet yeterli. Superduke bilgi paylaşımı başlığında uzun yol deneyimini yazmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar