O değil de, bu da NS200 gibi ıksırıp-tıksıracak mı? Terleyip-üşütecek mi,üşütünce göstergesi gidecek mi,yokuş aşağı stop edecek mi? Yazılım attırmak gerekecek mi? Yağ ve soğutma sıvısı birbirine karışacak mı?.....Sonuçta NS200'ün ablası...(kızkardeşine bak-ablasını alma)....:mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------
Yapma be hacı abey;.....4 Japon nere-Daelim,Hyosung nere...Daelim 250cc scootere imo,keyless-go,abs'siz combi fren takmakla,Bu 4 büyük devin s...ne osuramaz.
ben kıyaslama yapmadım yer atar demedim yazımda öyle bir lafda geçmedi.. öyle bir lafda demem zaten sadece küçümsememde..
basit bir örnek veriyim yaşı yetenler iyi bilir 90 lılarda kawasakiye bile motorcular burun kıvırırdı honda yamaha suzuki derlerdi .. ne zamanki kawa zzr serisini çıkardı oyuna dahil edildi 4 büyükler denmeye başlandı..
Yani bilemessin nerden ne çıkıcağını.. bir marka çıkar bir ülkeden çok farklı bir ham maddeyle farklı bir motor teknolojisi ile bir üretim yapar ne 4 büyük kalır ne başka bir şey piyasayı siler süpürür.. tarihde buna benzer hem araba hem motorsiklet alanında dolu örnekler var...
Daelim için dedim ki 17 yıldır türkiyede olsa dedim türkiyede 17 yıllık bir marka artık oturmuş ikinci eli olan servis ağı ve yedek parça ağı yaygın bir markadır.. ve yaygın bir kullanıcı kesmine sahip olan marka olurdu dedim.. 17 yıl dile kolay o yılda bir çocuk doğsa bugün 17 yaşında olurdu..
kaldıki ufak hacimde zaten 4 büyüklerin elle tutulur scooterları yok pcx var bir aklıma gelen.. eskidende activa vardı..
maxi lerde zaten küçük hacimleri yok 4 büyüklerin .. eskiden bir ara burgmanın 150 likleri yollanmışdı 2003 de kısa bir seri birde 2013 -14 de 200 lükleri yollandı o kadar.. 4 büyüklerde maksi dedinmi 600-650 c.c den başlıyor ..
o alanda 4 büyüklerin adam akıllı bir scooter çeşitleri yok daelim ise scooter uzmanı bir firma ve dünya scooter şampiyonasında birincilikleri var.. bak gene kıyaslamıyorum bunu yazarken..ama boş bir firmada değil..
sadece bir alanda boşluk varsa ve köklü eski bir markaysan bu ülkede o alanda satışların çok çok iyi olabilirdi demeye çalışıyorum buda seni 4 büyüklerle en azından scooter alanında kıyaslana bilir bir noktaya getirirdi..
burda motor teknolojisi kalite demiyorum onlarda var tabi ayrı bir etken ama esas olay satış rakamları ikinci el piyasada türkiyede bir geçmişinin olması yedek parça yakıt ekonomisi konfor rahatlık v.b ..
bir ara daelim s3 sür derim .. bak ömrüm boyu hep japon yada almanım oldu hiç kore malı motorum olmadı .. benki yıllarca piaggio ya ön yargılı bir insandım çevremde piaggionun lafı geçse burun kıvırırdım hani bilirdim kaliteli markadır ama bir soğukdum.. hani insanın istemediği ot burnunun dibinde bitermiş derlerya italya gezisine gittik kiralama şirketinden beverly 500 verdiler benle arkadaşa bütün italya gezisini o dağ yollarını o motorla gittim motora bayıldım .. kendime kızdım ne kadar ön yargılıymışım diye..
ben bir kere s3 advanced sürdüm bindiğim sürdüğüm motoru gayet kaliteli ve teknolojik seri hızlı ve yakıtınıda ekonomik buldum... sürdüğüm s3 advancede 32 bin km de bir motordu normal bakımları dışında daha motoruna anahtar değmemiş .. sahibide gayet memnundu.. bir dene derim ön yargılı olma..
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:50 ----------
Eyvallah, sagolun paylastiginiz bilgiler icin de, neyi duzelttiniz? neyi yanlis yazmisim?
Kopyaladilar dedigim mi yanlis? Bi bakin bakalim:
Hyundai, California'daki dizayn studyosunu acip ozgun dizayna baslayana kadar tum modelleri ya tipsizdi, ya da baska arabalarin kopyasiydi.
Motoru zaten siz yazmissiniz, Sonata'nin ilk serilerde motor direk Mitsubishi'ydi, sonraki nesillerdeki "Sirius" kod adli motor da Mitsubiushi kopyasiydi. En sonra cikardiklari "Theta" ile kismen ozgun bir dizayna sahip oldular. "Sifirdan dizayn ettik" diyebilecekleri tek motor "Tau"dur, ona diyecek lafim yok.
Olay sadece dizayn ve motorla da bitmiyor. Genesis ilk ciktiginda hem lukstu, hem cok tipsiz degildi, hem de V8 motoruyla gucluydu. Gel gelelim surusu iyi degildi (bizzat test surusu yaptim). Son nesil Genesis icin Ingiliz Lotus ile anlasip onlardan destek aldilar. Eminim iyilesmistir.
Ama bunlarin hic biri negatif bir sey degil zaten. "Know how" kendi kendine sifirdan olusmaz. Ilk basta kopya yapilir, yardim alinir, zamanla ozgunlesir. Hyundai son yillarin tek, ve belki de "icten yanmali" neslin son otomotov basarisidir. Nokta.
Gel gelelim "2025 de dünyanın en büyük ilk 3 üreticisi içine giricekler" iddiasina. Iste o biraz zor. 5. siraya cikmak da kolay degil, ama o ilk 5 o kadar da kolay lokma degil. Sadece birini bile yutarbilirlerse sukretsinler.
zor olan bir şey yok hyundai zaten şu anda dünyanın beşinci büyük firması ..
http://www.hurriyet.com.tr/hyundai-dunyanin-en-buyuk-besinci-ureticisi-oldu-9335751
kaldıki yukardaki haber 2008 yılının haberi .. belki şu anda 4 olmuşlardır neticede o yıllardan bu yıllara kadar bile devrim niteliğinde tasarım ve motor teknolojisi değiştirdiler..
işin özü yenilikleri kabullenmek lazım.. kopyalama olayına katılmıyorum ona bakarsanız ikinci nesildi sanırım sonatalarda önden jaguar s-type ları andırdığı için jaguar kasa olarak anılır.. ama ben jaguara benzetmiyorum.. iş öyle olursa her araba bir yerden birine benziyor..
şöyle diyim 150 yıllık ford araba tarihini yazmış firma son kasa mondeo yu da aston martinin önden bire bir kopyası yapmış.. hatta google girin mondeo look yazın google kendi tamamlıyor like aston martin diye.. yani o kadar çok insan arama yapmış benzetmişki.. benziyorda bire bir aynısı.. e şimdi bu fordu acemi yeni çaylak gelişmekde olan bir firma mı yapar yapmaz tabi.. ben bunlara pek katılmıyorum.. kopyalama kısmına katılmıyorum satış taktiğidir fırsatçılık dersin ona bile ok derim..
ar gesi ve know how ı olan dediğiniz gibi büyür ve ekmek yer.. koreliler büyüycek ve büyüyorda samsung Lg ve diğer markalar ilerde pek çok sektördede yeni yeni kore markaları görücez büyük ihtimal ve eski kemikleşmiş dinazor olmuş firmaların ellerinden piyasa payının çoğunu kapıcaklar... bu benim fikrim diyicemde şu anda gördüğüm kore markaları bile bunu yapıyor..
ssangyong diye bu korelilerin bir suv markası var bilenler bilir ben onları bile aşırı fazla her yerde görüyorum arazi araçlarını pick up larını..
şunuda diyim benim ne arabam kore malı nede kore malı bir motorum oldu.. evdede kore malı bir şey yok telefonum iphone televizyon vestel

savunmuyorum bir şeyi ben sadece gördüğüm realiteyi söylüyorum..