Motosiklet koruma ekipmanlarına kol gibi vergi gelmesi.

Cok ama cok kısa olarak , bunlar daha iyi günlerimiz emin olun , marta kalmayacak dolar 4.1o u gorecek.

Zaten zamlar ıcın kur farkınada gerek kalmadı , su gun dolar 3.10 bıle olsa zaten %20-25 herseye vergı artısı geldı.

Bu yaz 5-6 binden asagıya 0 motor kalmayacak , kaslarda sanırım ıthallerın ıcındekı en dandıgı bıle 400 den başlar.

esnaf olan adam bakıyor bazı ınsanlar yıyor kendı aklınca ürüne büyük zam yapıyor anlamayanada devlet vergi koydu diyor.bu genelde istisna hariç esnafa mahsus uygulama ortamda zam dolu oda kendince kendi zammını yansıtıyor.bence burda vatandas uyanık olup kazık markaları tercih etmemeli arz talep meselesi.
aslında kendınız yazmıssınız nedenın ama tam anlayamamıssınız sanırım " Şu an da fiyatı 2,000 TL olan bir kask kur artışından ziyade ek vergi yüzünden 2,400 2,600 TL'ye çıkmıştır veya çıkacaktır. " zaten genelde bu tarz ürünleri dolar üzerinden hesaplıyorlar yanı orda yazdıgınızın aksıne kur artısından değil yazmıssınız ama emın olun kur artısını fırsata cevırıyorlar

YAHU NE KADAR SAÇMA BİR YORUMDUR YA RAB!
Esnaf ne yapıyor? birileri yiyor bizde yiyelim mi diyor?
Yahu İthalatta kur artışının ne kadar önemli bir faktor oldugunu biliyor musunuz siz acaba? Resmi açıklama ek vergi yok oh girsin biyerimize ekipman alırken, nede olsa ek vergi yok, kur fırladı yahu,
ekonomiyi düzeltti adamlar diyorduk en azından bir avuntumuz vardı bu hukumet için..
malesef kafasını okadar farklı boş seylerle doldurdu ki gercekten bu işten anlayan ekonomi adamları bir sürü şey ile suçlanarak görevlerinden alındı, yerine gelenleri de goruyoruz...

uyanık olup markası bilinmeyen saçma sapan bir kask mı alalım? kardeşim shoei kask alıcam,
varsa Bir turk marka elbette onu tercih ederim, mesela bisküvit alırken eti, ülker tercih ederim gidipte bir alman markasını almam, ama malesef gelişmeyen "imalat" sektorumuz sonucunda gercekten iyi guvenilir bir kask markası turk goremiyorum..

Yapın bizde alalım, olmayanı neremize alalım anlamadım?
yaptırın, önünü açın imalatçının,

Kur artışını reinaya saldıran terörist ile aynı kefeye konan dolar bozdurmayanlar yapıyordur..
Yine suç milletin, onlar durdurmuyor, ekonomiyi yonetemioruz demiolar, elinde dolar olanlara atıolar sucu tey Allahım sen büyüksün...

Dün açtığım "Motosiklet forumu mu siyaset forumu mu" isimli konuda anlattığım olayı yaşadığımız bir başka başlık daha, kaynağı olmayan uydurma bir haber, altında uydurma habere yapılan onlarca yorum...

Benim söylediğim uydurma değil dostum.
Marushin 999 RS kask: 900 Tl'ye aldım. Faturasını buraya link atabilirim.
Şimdi ki fiyatı ise:

http://www.marushinturkiye.com/maru...t-siyah-kirmizi-fullface-tam-kapali-kask.html

Bugünkü kurdan yaklaşık olarak 1350 TL yapıyor.
Bu ne demek biliyor musunuz? %50 zamlanmış! %50!
Memur maaşlarına, asgari ücrete yüzde kaç zam geldi?

Ekonomi pozitif bir bilimdir. Siyasette manipülasyon yapabilirsiniz ama ekonomi de ancak bir yere kadar o da istatisliklerle oynayarak yaparsınız. Ekonomik veriler sizin ne kadar başarılı olduğunuzu tak diye yüzünüze vurur.
Boşuna bence burada siz de siyaset yapmayın. Komik duruma düşüyorsunuz çünkü rakamlar ortada.
Ha derseniz ki vergi filan yok bunlar birilerinin uydurması. Sanki her şey günlük gülistanlık da birileri vergi gelecek diye feryat ediyor.
Sanki araçlara ÖTV vergisi gelmedi, sanki kozmetik ürünlere gümrük vergisi gelmedi.
Sanki motor ve ekipman fiyatları enflasyon oranının birkaç katı oranda artmadı.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Benim söylediğim uydurma değ............ki araçlara ÖTV vergisi gelmedi, sanki kozmetik ürünlere gümrük vergisi gelmedi.
Sanki motor ve ekipman fiyatları enflasyon oranının birkaç katı oranda artmadı.

Bu tuzu kuru Paşayla onun yar ve yardımcısı sayın sofu yöneticimiz Olcay'ın (öyle yok yorum begenip silmek) tüm forum üyelerinin feryatlarını "siyaset yapmayınnn" diyerek kesmeye çabaları vs. de aslında siyasettir.

Giderek tenkit ve eleştirinin suç hale sokulması, çağdışılıktır. Ülkemiz gittikçe otoriter rejimlere benzemektedir, üzülüyoruz...

Yazmiyacam karışmıcam böyle konulara diyorum ama gerçekler ortada

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/12/20161231M1-1.htm

yani kısacası çeşitli eşyaların ithalatında yüzde 6-25 arasında ilave gümrük vergisi alınacak demek oluyor. Bide üstüne döviz fiyatlarının geldiği durumu düşünürseniz garip bir durum değil. Ha birde gümrüksüz alışveriş limiti 30 euro ya düşürüldü.

Bence iyi olmuş. Koskoca shoei, arai takacaksın ne öyle 1000 TL'ye kask alacaksın. Şöyle 2000-3000 TL ödeme yapıver kaskın değerini anla. Mantıklı bir zam olmuş. Destekliyorum

AB Üyesi Ülkeler, EFTA Üyesi Ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batı Şeria Ve
Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Moldova;
Güney Kore; Morityus; Malezya;
bu ülkelerden gelmesi durumunda %0 vergi uygulanır. (tabi ki ATR/EUR/Fatura Beyanı ile gelmesi şartı ile)

Genelleştirilmiş Tercihler Sisteminden Yararlanacak Ülkeler Grubu;
En Az Gelişmiş Ülkeler;
Özel Teşvik Düzenlemelerinden Yararlanacak Ülkeler;
Gelişme Yolundaki Ülkeler;
Diğer Ülkeler.
bu ülkeler üzerinde gelirse %20 ek vergi uygulanır. artı %2,7 gümrük vergisi vardır.

1 adet alınırsa muhtemelen yurtdışı atr falan düzenlemeyecektir. ama 10+ alımlar atr eşliğinde geldiğinde %0 vergi ile sadece %18 KDV ödenip alınabilir.

Son düzenleme:
AB alınlarında sorun yok mu oluyor nedir?
Siyasete girmeden konuyla ilgili kendi yorumumu yapayım:
........................................................................................................................................................................................................................................................

Tüm siteyi komple almasalar bari:mrgreen::mrgreen:

içeride kalırsak günlük maaliyeti bize 16-17 lr'dan ayda 500lr etmiyor. İstanbulda ev kirası kaç para biliyor musunuz? :queen::queen:
buna bir de yeme, içme, yol, elektrik, gaz, su, benzini dıdıddıdı ekle. En az 5000lr. demek ki her ay 10 kat kardayız. :wiinkk:
sonra hesap döner sap döner gün gelir devran döner. alırız tazminatları ohh paşa paşa. :thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Liderler gelip geçici dir
TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET VAR OLACAKTIR
Kimler geldi kimler geçti.

Son anayasa gelmeye, ama gitmemeye gore dizayn edilmis gibi... evdeki hesap carsiya uymasin sonra?

F54

Siyaset konuşmayı hem sevmem hem bilmem
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner

Şimdi şu satırları okurken aklıma geldi arkadaşlar bende goratex kum ve orman kamufulaj desenli dip top iki çeşit kumaş var Tahminen her biri onar metre var. Denye değerlerini bilmiyorum ama askeri birliklere elbise diken bir firmadan arta kalan kumaşlar sanırım. Çok kaliteli kumaşlar. Ben kamufulaj desen giymeyi düşünmüyorum artık o yüzden kendime dikmedim o kumaşlardan . Ve öylece duruyor . Arazi tipler için motosiklet montu yada pantolon olur. metresini 20$ dan veririm. İsteyen özelden yazsın bana ...

Son düzenleme:
Gerçekten vergi gelecek ise koruma ekpmanlarına. Koydukları vergi oranı kadar kendilerine kazık girer umarım. Bir de yetmemiş 600 kişiye çıkacakmış meclis. 550 kişi düdüklemeye yetişemedi sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar