Motosiklet koruma ekipmanlarına kol gibi vergi gelmesi.

Konunun siyasete alet edilip tartışma ortamı yaratılmayacağını ümit ederek ve de üzülerek söylüyorumki, motosiklet koruma ekipmanlarına (kask+mont) kol gibi (%20-%30) ek vergi gelmiştir.

- Bu ne demek oluyor? Şu an da fiyatı 2,000 TL olan bir kask kur artışından ziyade ek vergi yüzünden2,400 2,600 TL'ye çıkmıştır veya çıkacaktır.

Şu an da ithalatçı firmalar fiyatlarını güncellediği için diğer satıcı firmalardan %20-25 daha fazla fiyatlı gözüküyor. Güncellemeyen satıcılarda ellerinde malzemeleri eski fiyattan satabilir ancak beden/renk tükendiğinde onlarda güncelleyecektir tahminimce.

konu ile ilgili kaynak bulan olursa paylaşsın, resmi bir yazı bulamadım henüz.

bireysel ithalatın da önünün kesildiği söyleniyor çünkü

Son düzenleme:
Tabii canim, verginin siyasetle ne ilgisi var? Taklaci guvercin besleyenler dernegi duzenliyor bu isleri.

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
En son makyaj malzemesi parfüm için ötv konulduğunu biliyorum. Ama tekstil için duymadım. Olabilir herşey mümkün bu ortamda

Siyasete girmeden soyleyim. Iyi olmus. Belki birileri bazi seyleri idrak etme yeteneğine kavuşur.

Siyasete girerek söyleyim adamlar 1300 tl asgari ücret verdi, e bide yol yapıyorlar, sayın bakanımız zeybekcinin söylediği gibi milli gelire oranla dünyada en yüksek asgari ücret alan ülkeyiz, daha ne olsun, zam olmazsa Nasıl yol yapacaklar biraz mantıklı olun ama..

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Siyasete girerek söyleyim adamlar 1300 tl asgari ücret verdi, e bide yol yapıyorlar, sayın bakanımız zeybekcinin söylediği gibi milli gelire oranla dünyada en yüksek asgari ücret alan ülkeyiz, daha ne olsun, zam olmazsa Nasıl yol yapacaklar biraz mantıklı olun ama..

Siyasete girerek söylüyorum.Siyaset yaptınız çok ayıp 🙂

Google'a kask marka ve modeli yazınca x sitede 2,317 TL olan kask üzerine tıklayınca 2,795 olarak açılıyor

Bunlar vergi değil vergicik. Lütfen halkımız büyütmesin, birliğimizi bozmasın.

Artik is cigrindan cikti. Almaya karar verdigimiz bir urunun fiyati bir gun sonra artiyor eger o gun alamazsan diger gun yine artiyor ve is takip edilemez bi hal aliyor. Artik her yerde siyaset yapmamiz gerekiyor bazi kesimi uyandirmak icin. Bukadar kotu durumdayken hala istikrar, baskanlik, yol kelimelerini kullanan insanlarin kendine gelmesi gerekiyor. Ilerleyen yillarda yine kandirildik yanlis hesap yaptik deyip isin icinden cikacaklar olan bize oluyor halka.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar