Motosiklet koruma ekipmanlarına kol gibi vergi gelmesi.

Artik is cigrindan cikti. Almaya karar verdigimiz bir urunun fiyati bir gun sonra artiyor eger o gun alamazsan diger gun yine artiyor ve is takip edilemez bi hal aliyor. Artik her yerde siyaset yapmamiz gerekiyor bazi kesimi uyandirmak icin. Bukadar kotu durumdayken hala istikrar, baskanlik, yol kelimelerini kullanan insanlarin kendine gelmesi gerekiyor. Ilerleyen yillarda yine kandirildik yanlis hesap yaptik deyip isin icinden cikacaklar olan bize oluyor halka.

sence uyuyorlar mı!

Bunlar hep TL'ye yapılan saldırının sonuçları, yoksa devletin bir suçu yok.

Yersen...

Konunun siyasete alet edilip tartışma ortamı yaratılmayacağını ümit ederek ve de üzülerek söylüyorumki, motosiklet koruma ekipmanlarına (kask+mont) kol gibi (%20-%30) ek vergi gelmiştir.

- Bu ne demek oluyor? Şu an da fiyatı 2,000 TL olan bir kask kur artışından ziyade ek vergi yüzünden2,400 2,600 TL'ye çıkmıştır veya çıkacaktır.

Şu an da ithalatçı firmalar fiyatlarını güncellediği için diğer satıcı firmalardan %20-25 daha fazla fiyatlı gözüküyor. Güncellemeyen satıcılarda ellerinde malzemeleri eski fiyattan satabilir ancak beden/renk tükendiğinde onlarda güncelleyecektir tahminimce.

konu ile ilgili kaynak bulan olursa paylaşsın, resmi bir yazı bulamadım henüz.

bireysel ithalatın da önünün kesildiği söyleniyor çünkü

Gümrük ve Ticaret Bakanı mısınız? Siz mi vergi koydunuz? Biz neden böyle bir vergi görmüyoruz? Kaynağınız nedir? 2000 TL lik kaskın fiyatı 2400-2600 TL'ye çıktıysa ek vergi mi gelmiş demek oluyor? Böyle konu mu açılır?

esnaf olan adam bakıyor bazı ınsanlar yıyor kendı aklınca ürüne büyük zam yapıyor anlamayanada devlet vergi koydu diyor.bu genelde istisna hariç esnafa mahsus uygulama ortamda zam dolu oda kendince kendi zammını yansıtıyor.bence burda vatandas uyanık olup kazık markaları tercih etmemeli arz talep meselesi.
aslında kendınız yazmıssınız nedenın ama tam anlayamamıssınız sanırım " Şu an da fiyatı 2,000 TL olan bir kask kur artışından ziyade ek vergi yüzünden 2,400 2,600 TL'ye çıkmıştır veya çıkacaktır. " zaten genelde bu tarz ürünleri dolar üzerinden hesaplıyorlar yanı orda yazdıgınızın aksıne kur artısından değil yazmıssınız ama emın olun kur artısını fırsata cevırıyorlar

Son düzenleme:
Siyasete girerek çok tatlı söverdim ama forum yönetiminden şiddet görmekten tırsıyom ve sövmüyorum. Şimdi siyasete girmeden şunu söylemek istiyorum böyle bir vergi arttırımında katkıda bulunan tüm yetkili ve yetkisizlerin cocuu ekipmansızlıktan motor kazasında ölsün demek istiyorum ama yinede vicdanen diyemiyorum Allah bildiği yapsın. Ulan temel ihtiyacın vergisi mi olur ??
Ha bide harbiden bu bilginin kaynağı nedir? Kur zammını vergi zammı olarak mı yansıtıyorsunuz? Her halükarda dışardan gelen malın fiyatı uçacak

Son düzenleme:
Ağustos'ta 900 TL'ye aldığım Marushin kaskımın fiyatı şu an 1350 TL.
Siyasete girmeden söylüyorum birileri bize iyi kask almayın, hatta kask almayın ölün diyor!
Bu vergileri yerli üreticiyi teşvik olarak algılamak piyasaların dengesi gereği olanaksızdır.
Arz-talep ilişkisi gereği yerli üretici de zam yapacaktır. Pardon zamcık.
Diğer taraftan kask gibi, koruma ekipmanları gibi motorcu için hayati önem taşıyan malzemelere vergi indirimi gelmesi gerekirken bu
yapılan artık siyasete girmeden söylüyorum ayıptır!

Arkadaşlar resmi kaynak varsa paylaşınız lütfen. Zira ben öyle bir durum olduğunu düşünmüyorum. Devlet motosiklet koruma ekipmanlarına özel KDV haricinde ÖTV gibi ekstra bir vergi koyduysa durum kötü gerçekten :cyclopsan ama resmi kaynak yok. Delinin biri bir kuyuya taş attı yine.

Bana göre fiyatların artışının tek sebebi Dolar ve Euro kurunun başını alıp gitmesi.
Yurtiçinde kullanılan motosiklet ekipmanlarının neredeyse tamamı yurtdışı ve dolar bazında alımı yapılıyor. Hal böyle olunca yükselen kurlarla birlikte fiyatlarda artıyor. Diyorum ya delinin biri kuyuya bir taş atmış iste dolardaki bu artışın ürünlere yansımasını "Ekstra Vergi" olarak dile getirmek yanlıştır, yanlış bilgilendirmedir. Pek iyi niyetli bulmuyorum.

Bugün Dünyada büyük bir kriz var sonuçta. birazda bu pencereden bakalım

dünyayı bir kenara bırakalım, ülkemizdeki krizin sebebi olan kişiyi de bir yana bırakalım

krizler nasıl teğet geçer bilir misiniz? eğitim-öğretim, sanayi ve teknolojiye yatırım yaparak

biz ne yaptık? saray,cami, yol, köprü... üstelik maliyetlerinin kat ve kat üstünde fiyatlarla

nokta

O değil de siyasete girmeden söyleyim, benzine gece 14 kuruşCUK, motorine 12 kuruşCUK zam geliyor.

Haberin kaynağı
2451313.jpg

Ben 34. yorum yapan kişiyim. Demek ki yorumda bulunan en az 17 kişi (milli irade) bunu istedi. İstedikleri de oldu. Neden olumsuz yorum sayısı 17 den fazla. Milli iradeyi anlamadığım gibi bunu da anlayamadım.

kodumun motorcuları
anarşist bunlar
gebersin gitsinler
arabalara yer açılsın
zaten kaldırımlarda sorumsuzca gidiyorlar
zaten bunlar güdülmüyor
işim olmaz bunlarla
benim dengim değiller
siz kimsiniz
gebersin gitsinler
nüfus kontrolü olur
bizimkiler en az 3 doğurturken bunlar kafayı çekiyor sonra da kontrol ediyorlar

siyasetle ne alakası var tamamen duygusal..
paramızı pul edenlere gene para lazım hem de çok lazım.
peki ben 3 yol önceki maaşıma çalışamaz iken %10 enflansyonla &20 zam alanlar hazineye ceplerinden para aktaracak değil ya.
sen ben vereceğiz sonra da hamd olsun ekonomi iyi diyeceğiz.. seçimde "milli iradeye" oy vereceğiz..

Dün açtığım "Motosiklet forumu mu siyaset forumu mu" isimli konuda anlattığım olayı yaşadığımız bir başka başlık daha, kaynağı olmayan uydurma bir haber, altında uydurma habere yapılan onlarca yorum...

Eski den 90 yil once wienmar cumhuriyet i denen bir ulke varmis , avrupa nin ortasin da bu ulke nin baltik denixine de kiyisi varmis . Neyse bu ulke de ekonomi o derece yonetiliyormus ki mal ve hizmetin para birimi olarak hic bir karsiligi yokmus, carsi da paxar da magaxa da insanlar aldiklari mal ve hizmetin kardiligini belirlemek icin terazinin bir kese sine kagit para yi bir kesesine de mal konur , teazinin para kesesi agir basincaya kafar da para koyulmaya devam edilirmis , terazide veya herhangi bir olcu birimiyle anlasilamayan emtia ve hizmette milyon - milyar degerli banknotlarla kriz oncesi degerinin binlerce kati degerle pazarlik yolu ile anladilirmis.

Inanmayan arastirsin.

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Haydi biraz özeleştiri yapalım

Yerli bir firma ''KELLE'' marka kask üretti.Sonra gidip güvenlik testine ...vs girdi.ve geçerli 10 yıldız aldı....
yerli bir firma ''DON'' marka pantalon,''FANİLA'' marka mont vs üretti sertifikalarını aldı

Şimdi ben daha başka marka almam tercihimi yerliden yana kullanırım diyen kaç kişi çıkar.Bence bilinen markaların satışlarına asla ulaşamaz

Önce sertifikaların gerçek olamayacağı,aslında malzemenin çok kötü olduğu,Zaten yapanlarında (ğ) partisinden olduğu burada yazılır....

Ve bu şekilde düşünenlerin çoğunluğu oluşturacağından ben eminim.NEDEN ?????

1- TÜrkiye nin kalkınması için üretim yapmamız gerekir derler.Almazlar
2- Marka özentisi ve takıntısı vardır.Almazlar
3- Çin malı motorları alırlar ANADOL markasına saman derler.Almazlar
4- Üzerine giydiği montta marka yazmazsa o montu giymezler.Almazlar

Dahada çoğaltılabilir bu örnekler.Bu durumda aslında kendimiz edip kendimiz buluyoruz gibi bir sonuç çıkmıyormu????

Burada geçen sene bir arkadaş pantolon yaptı ve epey muhabbeti oldu.sonra fiyat açıklanınca ne oldu ve şu anda batmıştır muhtemelen.Ve fiyatı olumsuz bulan arkadaşlar çin malı pantolona o parayı seve seve veren yada aynı kalitede ama marka pantolona 5 kat fazla veren kişilerdir ve burda utanmadan türkiye şöyle ,böyle diye ahkam keserler

Biraz daha çuvaldız kullanalım önce BEN tabii ki

Uzun oldu galiba kusura bakmayın ......

motosiklet ekipmanları hakkında kask konusunda fikir verebilecek bir iki örnek paylaşmaya çalışayım,
bu mesajda bir forum kullanıcısı ağustos ayında aldığı shoei qwest kask için fiyat vermiş.

kaskın güncel fiyatı burada 1638 tl cik.

(o konuda bir arkadaş nereden aldın diye sormuş, muhtemelen piyasanın altılda bir fiyat %10 ekleyelim üstüne)
ağustos 2016 1100 tl
13 ocak 2017 1638 tl

ağustos ayında 700 tl civarı fiyata 6 taksite nolan n87 aldım
şu anki fiyatı 900 tl civarı.

bundan sonra fiyat, ürün sorarken yazılı olarak da kaç lira olduğunu yazalım ileride araştırmak gerektiğince sorun problem oluyor.
bir nevi ekipman fiyat hafızası diyelim.

benzinin reel fiyatının 6 lira civarında olması gerektiği belirtiliyor,
brent petrol artmadı ama artmasına gerek yok,
buralarda düşse de zam artsa da.

motosiklet ve ekipman fiyatları artmış ama bu durum yeni vergiden değilmiş.
tamam o zaman problem yok.
zaten bunlar hep gücümüzü kıskanan alamanya ve amariganın oyunları.

arkadaşlar "gaynak" belirtmeden konu açılması ile silahlı terörist arasında bir fark yoktur.
(bu arada konudışında bağzı bölümlere foruma giriş yapılmadan girilmiyor,
bilmeyen içeride bir şey var sanacak)

ek 1 -
siyaset yapmadan söyleyeyim,
bu sabah istanbulda buzlanmadan dolayı ulaşımda ciddi aksamalar yaşandı,
sanırım belediye ekipleri acil bir pire sorunu ile uğraşıyordu.
sabahın ayazında, karanlığında milleti yllara dökenlerin aile ağaçlarını yeniden düzenliyorum,
arada kaçan olmasın.

ek 2 -
yok.

F54

Memleket kötü durumda bunun sorumlusu da belli
Fakat arkadaşlar şimdi sebebleri sonuçları bi kenara birakalim gerceklere bakalim
Bu kur artışı nin herkese ucu dokunur
Yani sen sectin bunu diyerek bu durumdan kurtulmamiz mumkun değil
Piyasa kötü
31 araliga kadar işler guzeldi fakat 15 gündür calismiyorum iş güç yok
Bu sadece benim mi böyle HAYIR herkesin işi bozuk cok sikintili 3 ay var önümüzde bence kavga etmek yerine
Akılcı çözümler bulup bireysel olarakta olsa herkez üzerine düşeni yapmali
Veya gelecekte neler yapacagini düşünmeli
Sağduyu ve saygiyi kaybetmeyelim

Biz güçlü bi ÜLKE olmayabiliriz ama çok güçlü bi MILLET iz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar