Arkadaş ironi yapmıştı onu dahi anlayamayan var ne diyeyimki. Tüm ağır vasıta araçlarının o köprüden geçmesi zorunlu. 15binden çok daha fazla aracın geçtiği aşikar bence. Doğru bilgilerle eleştiri yapalım. Mevcut bağlantılarıyla ve yolu uzatmasıyla ölü doğmuş bir köprüydü tabi ağır vasıtalara zorunlu olmasaydı. Zaten ağır vasıtaların orayı kullanmasının zorunlu hale getirileceği düşünülerek yapıldığını düşünüyorum şu an için. Uzun vadede kentleşmenin 3. Köprü taraflarına kayma ihtimaline bakınca da işletmeci özel şirketin işletim süresi bittikten sonra (10 yıl) devlete geçince ücretlerin çok daha makul olacağını düşünüyorum. Ulaşım medeniyettir. Köprü, tünel yapılmasına bariz hatalar olmadığı sürece karşı olmam ama ülkedeki üretimin teknolojik gelişimin yapılan yol, yapı, binalarla paralel gelişmesi gerektiğine inanıyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------
135bin otomobil eşdeğer diyorum anlamıyorsun sanırım. Otomobil geçiş ücreti 11,95. 4. Sınıf yani tır geçiş ücreti 74,5. Arada 6,27 kat fark var. 2. 3. Sınıfları da düşünerek 5 kat diyelim. 135bin eş değer demek bu durumda 27bin araç demek sizin hesabınızdaki 65 tl ile hesaplamak için
Arkadaş ironi yaptıysa kusura bakmasın, ama bu zihniyettte insan maalesef haddinden fazla var memlekette.
Sen benim hesabın nesini beğenmedim anlamadım, hadi yarısını silelim o rakamın, sonuç olarak bedavaya gelmeyecek bu köprü, bunu ikimizde biliyoruz, rakamlara çok takılma.
Ayrıca, yol medeniyettir, sözümüz yok, bu ülke içim taş üstüne taş koyan herkes sağolsun varolsun, fakat;
Bir de işin şu kısmı var, sen o köprülerden, otoyollardan geçecek araçlara rahat rahat binebiliyor musun (Benzin, işletme maliyetleri v.s.)?
Ve daha vahimi, bu köprüler,yollar kimlere, kaç paralara yaptırıldı?
Küçük bir örnek; Antalya'ya Expo için tramvay hattı yapıldı, ihaleyi alan firma şartname bile almadı, ama birileri dedi ki sen de bu ihaleye gireceksin. Girdi ve ihaleyi aldı, hat yapıldı. Yapıldı yapılmasına da, dümdüz, dağ bayır olmayan, köprüsü hazır, tünel derdi olmayan bir taramvay hattının km si tam 14 milyona geldi, yani bu hat dünyanın en pahalı tramvay yolu.
Peki parası kimden çıktı, senden, benden, bizden...
Hadi kal sağlıcakla...