MoRFy bir konuda demişsin ki :
Kendi motorum diye demiyorum sıkıştırınca 3.5 yakıyor daha ötesi yakmaz.
Ben yakıt konusunda sıkıntı yaşıyorum. 210 km de 10 lt yakıyorum. 105 km de 5 lt. Çok yakıyor bu. Çözüm önerin var mıdır?
Ortalama herkes ne yakıyor? Sormamın sebebi benim cbr de mi sorun var acaba? (her ne kadar baktırdıysam pırıl pırıl dense de bu sorun değil mi?)
AHZ kardeşim;
Honda CBR250R motosikletlerin ortalama ideal yakacağı yakıt 3.0 3.2 3.4 hatta 2.8 bile düşebilirsin. Hesap et. km 14-15 krş. yakman gerekiyor. Değerler 16 17 20 krş'a kadar çıkıyorsa motosikletin 300 cc veya 75 bg 600 cc lik bir motosiklet kadar yakıyor demektir.
Motosiketin yakıtı;
1-Lastik havalarının her seferinde basınç kontrolü,
2-Zincirinin yeteri kadar gergin ve temiz olması,
3-Balataların değişiminde tutarlı ayarın yapılamaması, balataların lastiği sıkması,
4-Kaza veya yan yatma durumunda bilhassa ön diskin yamulması ve ön tekerin akıcı dönmemesi,
5-Motosiklet sürücüsü olarak cüssemize uygun motosiklet seçiminin yanlış yapılması (Boy'un uzun olması veya kilomuzun fazla olması)
6-MoRFy arkadaşımızın dediği gibi yakıt şamandırası,
gibi sebepler yakıtın tüketiminde önemli etkenlerdir.
Bunların hiçbiri etken değilse senin için son çare Honda Yetkili Servise giderek enjeksiyon ve yakıt yolları elden geçirtmen olacaktır.
Motosikletlerinde insanlar gibi kaderleri vardır. İyi sürücülere denk gelmişse temiz ve yakıtı uygun yakar. Ama hor kullanılmışsa her parçası çabuk aşınmış olup, sorunlara erken yol açacaktır.
NOT:Motora bakmak demek; Dışını mis gibi sabunlayıp parlatmak demek değildir. 
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------
arkadaşlar aklıma takılıyor bazen, şimdi bende 2000cc araba var ve şehir içinde 50 tl yakıt ile ortalama 190-220 km arası yapıyorum ve cbr 250r alacağım sonucunda arabayı bırakıp motora geçeceğim arada bir fark olmalı ama son zamanlarda bakıyorum da motor da neredeyse bu değerlerde gidiyor. ben aracımda çok yüksek devirde gitmeyen biriyim motorda da tercihim bu yönde olacak. şoförlüğü sakin bir kişiyim sizce motora geçince yakıt konusunda tasarruf etmiş olacak mıyım? yukarıda arkadaş 10lt yakıt ile 210 km gittiğini beyan etmiş bana çok fazla geldi...
5 full depo ile İstanbul - Gürcistan Batum / Karadeniz turu yaparsın. Depoyu 60 Tl'ye fulle. Benzin Litre: 5TL
Hesap et bakalım Karlı mı Zararlı mı? :bounce:
2000 cc nerde 250 cc nerde? Zorlasan yakamazsın zaten. Düşünmeyin alın binin görün yaşayın!