Merhaba,
Saatin neden kendini resetlediğini bilmiyorum ama aküden olabilir belki diye tahmin ediyorum.
Aynen aküden şüpheleniyorum
Çünkü motosikletimii aldım alalı ilk defa dün başıma şöyle bir olay geldi
Dün tam kar yağışı durdu bende akşam saat 21:00 falan gibiydi sanırım yola çıktım topkapı 10. yıl caddesinden O3 Avrupa yoluna çıkan virajın oraya geldiğimde kar yağışı birden tipi şeklinde başladı ve bir kaç saniyede kaskım bembeyaz oldu en sağdan dikkatlice devam ettim avrupa otoyolunda biraz ilerledikten sonra baktım kar yağışının şiddeti ve rüzgardan tekerler dans ediyor bende emniyet şeridine geçip bekleyeyim o arada motosikleti biraz daha ısıtayım dedim ama.... stop etti ve ayak marşı ile falan da uğraştım normal marş ile de uğraştım 5-6 dk. çalıştıramadım
İşin uyuz yanı ise çalıştırmak için el ile düğmeyi yada ayak marşını kullandığım esnada çalışır gibi olup stop etmesinin dışında göstergede tamamen kapanıp geri açılıyor ve tekrar 5'ten 1'e sayıyor bunu bi 3-5 defa yaptı peş peşe ayak marşını deneyince o da sertleşiyor ayrıca bunları denerken jikle çekiliydi ona rağmen çalıştırmada sıkıntı oldu
Neyse tam çalıştırdım bu defa stop etmesin diye içinden dualar ediyorum hemen yola çıkmadım yaklaşık 10dk. olduğum yerde motoru devirli şekilde gaz vererek ısıttım jikle açıkken bunu yaptım ki karbüratöre benzin akışı da fazla olsun diye
Motor ısındı belki ama benim g*t*m dondu desem yerdir ellerim uyuştu orada 10-15dk. bekleyince
Bismillah deyip yola devam ettim ama o anda telefonumun şarjı yoktu kimseyi de arayamazdım yolda kalırım diye endişelendim açıkçası
Sanırım akü ile ilgili bir sıkıntı olabilir çünkü bu ekranın tamamen kendini kapatması sonrasında yine saat 00:00 oldu o da dikkatimi çekti
Bu durumda ne yapmalıyım
Oto elektrikçide aküyü şarj ettirebilir yada ölçümünü yaptırabilir miyim?
Birde çalışır vaziyetteyken aküye ölçüm yapıldığında olması gereken voltaj değerlerini onlar bilir mi yoksa motosiklette farklı mı oluyor?
Eğer akü yeterince iyi şarj etmiyorsa bu aşırı soğuk havada olduğu yerde 1 gün yattı motor onunla mı alakalıdır yoksa akü arızalı olabilir mi?
KAfamda deli sorular......İlk defa kar yağdığında kullandım o da motosiklete binmeden yağsaydı zaten hiç riske girmezdim binmeden ekipmanları giyerken 5dk. ısıttım motosikleti jikle açıkken ama malesef başıma bu iş geldi
Bir de benim motosiklette ön lambası ilk yarım saat falan pır pır ediyor akü zayıf olduğundan değil mi?